Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
14.1 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img

Διεθνές Συνέδριο Cardiomyopathy 2021 – Η Ιατρική ακριβείας του αύριο, στο σήμερα

Την Ιατρική ακριβείας του αύριο στο σήμερα, φιλοδοξεί να φέρει το κορυφαίο διεθνές συνέδριο Cardiomyopathy 2021 – The Cardiomyopathy Mind Set, που διοργανώνεται εξολοκλήρου διαδικτυακά 1-3 Οκτωβρίου 2021 από το Εθνικό Δίκτυο Ιατρικής Ακριβείας στην Καρδιολογία την Πρόληψη του Αιφνίδιου Θανάτου στους Νέους(GR iCardiacnet) σε στενή συνεργασία με το Διεθνές Δίκτυο Μυοκαρδιοπαθειών (ICON).

Το Συνέδριο θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω του συνδέσμου:www.livemedia.gr/cardiomindset21

Μέσα από διαλέξεις, συνεντεύξεις, παρουσιάσεις περιστατικών και ερευνητικών εργασιών, το επιστημονικό πρόγραμμα του συνεδρίου έχει ως στόχονα περιγράψει τη μελλοντική ιατρική πρακτική στον τομέα των κληρονομικών και σπάνιων καρδιαγγειακών παθήσεων, όπως προκύπτει από τις τρέχουσες εξελίξεις.

Το διεθνές συνέδριο Cardiomyopathy 2021 – The Cardiomyopathy Mind Set θα διερευνήσει τις σύγχρονες απόψεις όσον αφορά τη διάγνωση, τη διαστρωμάτωση κινδύνου και τη θεραπευτική προσέγγιση σε ασθενείς με κληρονομικές και επίκτητες καρδιαγγειακές παθήσεις δίνοντας τον λόγο σε διεθνώς αναγνωρισμένους  επιστήμονες στον χώρο των μυοκαρδιοπαθειών.

Κατά τη διάρκεια των τριών ημερών, οι συνεδρίες θα καλύψουν σημαντικά διαγνωστικά και θεραπευτικά διλήμματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι  καρδιολόγοι που εργάζονται στον τομέα των μυοκαρδιοπαθειών. Μεταξύ άλλων, θα διερευνηθεί πώς τα γενετικά εργαλεία μπορούν να αλλάξουν την κλινική πρακτική ενώ θα συζητηθούν και οι τελευταίες εξελίξεις στη φαρμακευτική θεραπεία για την υπερτροφική μυοκαρδιοπάθεια και την αμυλοείδωση TTR.

Το Εθνικό Δίκτυο Ιατρικής Ακριβείας στην Καρδιολογία και την Πρόληψη του Αιφνίδιου Θανάτου στους Νέους (GR iCardiacnet) ιδρύθηκε τον Ιούλιο του 2019 ως σύμπραξη ελληνικών δημόσιων και πανεπιστημιακών νοσοκομείων και μεγάλων ερευνητικών ιδρυμάτων. Στόχος του είναι η κλινική και γενετική αξιολόγηση ασθενών με κληρονομικές και σπάνιες καρδιαγγειακές παθήσεις, η συμμετοχή σε ερευνητικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες και η δημιουργία εθνικών μητρώων αιφνίδιου θανάτου στους νέους και κληρονομικών καρδιαγγειακών νοσημάτων.

Το Διεθνές Δίκτυο Μυοκαρδιοπαθειών (ICON)είναι μια νεοσύστατη ένωση ιατρών επιστημόνων και ενώσεων ασθενών με αποστολή τη βελτίωση της υγείας των ατόμων που πάσχουν από μυοκαρδιοπάθεια και σχετικές ασθένειες.Το ICΟNφιλοδοξεί να μεταμορφώσει το τοπίο των μυοκαρδιοπαθειών στην Ευρώπη μέσω της κλινικής εκπαίδευσης και της ενεργής συμμετοχής των ασθενών, έτσι ώστε περισσότερα άτομα με μυοκαρδιοπάθεια να μπορούν να έχουν πρόσβαση στη θεραπεία και την υποστήριξη που χρειάζονται, όταν τη χρειάζονται.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ