Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
18.6 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img

Μητσοτάκης: Επένδυση σταθμός για τη Θεσσαλονίκη το Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας της Pfizer

Παρουσία του πρωθυπουργού εγκαινιάστηκαν σήμερα, Τρίτη 12 Οκτωβρίου, οι εγκαταστάσεις του παγκόσμιου Κέντρου Ψηφιακής Καινοτομίας και του παγκόσμιου Κέντρου Επιχειρησιακών Λειτουργιών και Υπηρεσιών της Pfizer, στη Θεσσαλονίκη.

Συγκινημένος δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τον χαιρετισμό του στα εγκαίνια. «Είναι μια ξεχωριστή στιγμή για την πόλη, την Pfizer, αλλά και τον Άλμπερτ Μπουρλά, έναν βέρο Σαλονικιό», είπε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος μνημόνευσε μια τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον CEO της Pfizer κ. Μπουρλά προ μηνών, όταν του έλεγε ότι «ήταν πεπεισμένος ότι το εμβόλιο θα δουλέψει». Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε μάλιστα ότι «η ανακάλυψη του εμβολίου φέρει την προσωπική του σφραγίδα».

Ο ίδιος επισήμανε ότι «εγκαινιάζουμε δύο πολύ σημαντικά κέντρα», στα οποία «θα απασχοληθούν εντός του επομένου έτους 700 εργαζόμενοι υψηλών προδιαγραφών σε πολλές διαφορετικές ειδικότητες».

Έπλεξε στην συνέχεια το εγκώμιο της Θεσσαλονίκης, την οποία χαρακτήρισε «πρωτεύουσα της εξωστρέφειας», καθώς «γίνεται έδρα μεγάλων επενδύσεων, που μεταφράζεται σε αυξημένο δημόσιο πλούτο».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην σημασία του εμβολιασμού και τόνισε ότι “οι ανεμβολίαστοι είναι οι πρώτοι στόχοι του κορωνοϊού, τα εμβόλια είναι ασφαλή και αποτελεσματικά».

«Είμαι περήφανος Έλληνας και περήφανος Σαλονικιός, η Θεσσαλονίκη είναι μια πόλη με καρδιά και ψυχή», τόνισε στο χαιρετισμό του ο CEO της Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά, σημειώνοντας ότι η επένδυση του φαρμακευτικού κολοσσού στην πόλη αναδεικνύει τον σημαντικό ρόλο της Ελλάδας ως κέντρο επιστήμης και τεχνολογίας και θα συνεισφέρει 650 εκατ. ευρώ, προσφέροντας παράλληλα πολλές θέσεις εργασίας.

 

Δείτε το βίντεο της εκδήλωσης

 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ