Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
12.9 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img

Η επιτυχία μιας εκδήλωσης που … δεν έγινε! – Για τον “Ερωτευμένο Καίσαρα”

Είναι μερικές φορές που ορισμένα πράγματα αναπτύσσουν μια δυναμική η οποία ξεπερνά ακόμη και τα πιό απτά στοιχεία της πραγματικότητας και γεννά απρόβλεπτες καταστάσεις, θετικές ή αρνητικές. Σε σπάνιες περιπτώσεις, η ενέργεια αυτή, μπορεί να επιφέρει ένα αποτέλεσμα που να υπερβαίνει τη φυσική αλληλουχία των πραγμάτων και να εντάσσεται στη σφαίρα του μεταφυσικού!

Γράφει ο Φώτης Κουτσαμπάρης

Μια τέτοια περίπτωση πρέπει να είναι η κυκλοφορία του νέου βιβλίου του Παναγιώτη Χανού, με τίτλο “Ερωτευμένος Καίσαρ”, (εκδόσεις 24 γράμματα), η οποία προκαλεί πρωτόγνωρα φαινόμενα στους κύκλους των δράσεων που συνδέουν τον συγγραφέα με το αναγνωστικό κοινό. Όπως συνέβη το περασμένο Σάββατο, στα Γιαννιτσά, όπου σημειώθηκε μεγάλη επιτυχία, σε μια εκδήλωση που δεν έγινε! Προφανώς εννοιο-παίζω, αλλά τούτο που διατυπώνω δεν απέχει από την πραγματικότητα! και εξηγούμαι:

Στην όμορφη πρωτεύουσα του Δήμου Πέλλας, στο Πνευματικό Κέντρο, είχε προγραμματιστεί το απόγευμα εκείνης της ημέρας η παρουσίαση του  βραβευμένου ιστορικού μυθιστορήματος “Ερωτευμένος Καίσαρ”, υπό τη συνοδεία μάλιστα γνωστών μελωδιών και αυτοσχεδιασμών από το Ωδείο “Μουσικά Βήματα”, με ομιλητές από τους χώρους των επιστημών, των γραμμάτων και των τεχνών (μεταξύ των οποίων και ο γράφων). Διοργάνωση από τον Σύλλογο Φίλων του Νοσοκομείου Γιαννιτσών και υπέρ του ευγενούς σκοπού του.

Η εν λόγω εκδήλωση, όμως, λόγω της ιδιαίτερης αύξησης κρουσμάτων κορωνοϊού και του αυξημένου κινδύνου εξάπλωσης, αναβλήθηκε μια ημέρα νωρίτερα, δηλαδή την Παρασκευή. Η εξαίρετη Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Γιαννιτσών κ. Μαρία Λαγομάτη, με διαρκή προσφορά στα κοινά και σημαντικές δράσεις, καθώς πολλά μέλη είχαν προετοιμαστεί να βρεθούν στην βιβλιοπαρουσίαση και να μάθουν τα μυστικά της ιστορίας του βιβλίου, κάλεσε τον συγγραφέα να μεταβεί στα Γιαννιτσά μαζί με τον “Ερωτευμένο Καίσαρα”, να καθήσουν στο γνωστό καφέ “Με Χρώμα”(πρώην Εσαεί) και να δώσει την ευκαιρία σε όποιους επιθυμούν να τον γνωρίσουν.

Έτσι, δεκάδες αναγνώστες έσπευσαν στο καφέ για να συναντήσουν τον Παναγιώτη Χανό, να συζητήσουν μαζί του για το περιεχόμενο του μυθιστορήματος, να προμηθευτούν ένα αντίτυπο με την υπογραφή του και να φωτογραφηθούν. (Ήμουν κι εγώ εκεί! … κι ο Θέμης Ανθρακίδης). Η προσέλευση του κόσμου ήταν συνεχής, μέχρι αργά το βράδυ. Όπως φάνηκε, εάν τελικά γινόταν η παρουσίαση, το Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών θα ήταν κατάμεστο!

Η εκδήλωση όμως δεν έγινε αλλά… σημείωσε τεράστια επιτυχία!

Ο Παναγιώτης Χανός (αριστερά) με τον Φώτη Κουτσαμπάρη, σε μια από τις καλοκαιρινές επισκέψεις του “Καίσαρα” στο Ξηρολίβαδο Ημαθίας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ