Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
18.6 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img

“AGORA – Cultural Diplomacy Youth Forum”: Forum Πολιτιστικής Διπλωματίας στην Ελλάδα

Την Παρασκευή 12 Νοεμβρίου και ώρα 19.00, το Ελληνικό Ινστιτούτο Πολιτιστικής Διπλωματίας με ιδιαίτερη χαρά συνεχίζει με την δεύτερη κατά σειρά παρουσίαση του «AGORA Cultural Diplomacy Youth Forum». Πρόκειται για το πρώτο Forum Πολιτιστικής Διπλωματίας στην Ελλάδα που απευθύνεται στο νεανικό κοινό.

H θεματική της διαδικτυακήςεκδήλωσης σκοπό έχει να εισάγει τους φοιτητές καιτους νέους στην Πολιτιστική Διπλωματία, εξετάζοντας τις πτυχές της. Μέσα από μίαδιαδραστική αλληλεπίδραση (διάλογος, on-line γκάλοπ, κ.α) οι νέοι θα έχουν την ευκαιρία να εκφράσουν τις απόψεις τους και να διαμορφώσουν την ροή της συζήτησης στα πλαίσια μιας σύγχρονης «Αγοράς», ως ενεργοί ομιλητές που θα μετέχουν δημιουργικά στον δημόσιο διάλογο.

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Πολιτιστικής Διπλωματίας (Ε.Ι.Π.Δ) είναι μια ελληνική επιστημονική αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία, η οποία ιδρύθηκε στην Αθήνα και αποβλέπει πρωτίστως στη μελέτη, ανάλυση, διάδοση και προβολή με κάθε μέσον, όλων των πτυχών της Πολιτιστικής Διπλωματίας. Συγκεκριμένα οι στόχοι αυτοί υπηρετούνται μέσω της ανάπτυξης δραστηριοτήτων που αφορούν την δημιουργία και την προαγωγή του πολιτισμού στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ιδία δε στις ανά τονκόσμο κοινότητες των Ελλήνων, την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σε θέματα πολιτισμού.

Το έργο AGORA Cultural Diplomacy Youth Forum υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Activecitizens fund, με φορέα υλοποίησης το Ελληνικό Ινστιτούτο Πολιτιστικής Διπλωματίας.

Το πρόγραμμα Activecitizens fund, ύψους € 12εκ, χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του ΕυρωπαϊκούΟικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 – 2021, γνωστού ως EEA Grants. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τη διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος Activecitizens fund για την Ελλάδα έχουν αναλάβει από κοινού το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το Solidarity Now

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ