Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
23.3 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img

Οι εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία συμμετέχουν στην 18Η ΔΕΒΘ

Οι εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία συμμετέχουν στην 18η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης, από τις 25 έως και τις 28 Νοεμβρίου, στο Περίπτερο 15 της HELEXPO-ΔΕΘ, σταντ 7,  όπου θα παρουσιάσουν  νέες εκδόσεις, κυρίως ιστορικά και λογοτεχνικά βιβλία, ενδεικτικά από τα περίπου 100 νέα βιβλία που εκδίδουν κάθε χρόνο.

Εκδόσεις

Θα παρουσιάσουν, επίσης, χρήσιμους οδηγούς, όπως είναι η επανέκδοση της «Βίβλου του Σεφ», που απευθύνεται σε επαγγελματίες της κουζίνας, ιστορικά βιβλία που σχετίζονται με την επέτειο των 200σίων χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση και την επικείμενη επέτειο των 100 χρόνων από την Μικρασιατική Καταστροφή καθώς και βιβλία τοπικών λογοτεχνών, που κυκλοφόρησαν τον τελευταίο χρόνο.

Εκδηλώσεις

Επιπλέον, στην ΔΕΒΘ, προγραμματίστηκαν τρεις θεματικές  βιβλιοπαρουσιάσεις. Η πρώτη αφορά παιδικά βιβλία, η δεύτερη ιστορικά βιβλία και η τρίτη εκδόσεις που σχετίζονται με τον τύπο.

Ειδικότερα, το πρόγραμμα εκδηλώσεων έχει ως εξής:

 

Παρασκευή 26 Νοεμβρίου, ώρα 18.00’ – 19.00’

Αίθουσα 1, Περίπτερο 13

Διαδραστική παρουσίαση παιδικών βιβλίων των εκδόσεων Μαλλιάρης-Παιδεία

Διαδραστική παρουσίαση των παιδικών βιβλίων «Οι τσιχλόφουσκες της μαγισσούλας Γκάμυ», «Ο λαγός με τα βελανίδια», “Τα Χριστούγεννα της οξιάς” και «Το Δάσος που θα γινόταν χαρτί», ερμηνεία των μηνυμάτων που εκπέμπουν και διάλογος με τα παιδιά. Η αποδοχή της διαφορετικότητας, η ευγένεια της ψυχής, η προσφορά και αλληλεγγύη, η ευγνωμοσύνη και τέλος, η σημασία της ανακύκλωσης και της προστασίας των δασών και της φύσης, μέσα από τα κείμενα και τις εικόνες των δημιουργών.

Συμμετέχουν οι συγγραφείς: Μαρία Θανοπούλου, Αλήνη Νέλβη Αντύπα, Ελίνα Μαρμαρίδου, Δημήτρης Κερασίδης,  και οι εικονογράφοι: Βίκτωρ Μοσχόπουλος, Μαρία Σηφάκη, Δημήτρης Κερασίδης.

 

Σάββατο  27 Νοεμβρίου, ώρα 15.00’ – 16.00’

Αίθουσα Κόσμος, Περίπτερο 14

Παρουσίαση ιστορικών βιβλίων των εκδόσεων Μαλλιάρης-Παιδεία

Παρουσίαση Ιστορικού Λευκώματος 1821 – 1830, ιστορικών βιβλίων για την Μικρασιατική Καταστροφή και την άφιξη των προσφύγων στη Θεσσαλονίκη και μυθιστορήματος “Ζώντας στην Αττάλεια”.

Βιβλία του Οργανισμού Μαλλιάρης-Παιδεία, που εκδόθηκαν με αφορμή την συμπλήρωση διακοσίων ετών από την εθνική επανάσταση του 1821 και την συμπλήρωση 100 ετών από την Μικρασιατική Καταστροφή.

Συμμετέχουν οι συγγραφείς: Δημήτρης Κερασίδης, Πέτρος Μεχτίδης, Ξενοφών Μαυραγάνης.

 

Κυριακή 28 Νοεμβρίου, ώρα 20.00’ – 21.00’

Φιλολογικό Καφενείο, Περίπτερο 13

Δημοσιογράφοι – λογοτέχνες

Εκδόσεις τύπου – Παρουσίαση περιοδικού “Φιλόλογος” και βιβλίων “Γέλια στο ακροατήριο”, “Πατσανιές και επιφυλλίδες”.

Το περιοδικό “Φιλόλογος” του ομώνυμου Συλλόγου Αποφοίτων Φιλοσοφικής Σχολής ΑΠΘ, συμπλήρωσε 181 τεύχη εκδίδεται από τον Οργανισμό Μαλλιάρης-Παιδεία και συνεχίζει δυναμικά την παρουσία του. Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης παρουσιάζονται βιβλία δημοσιογράφων – λογοτεχνών.

Συμμετέχουν: Μιχάλης Γ. Μπακογιάννης, επ. καθηγητής ΑΠΘ, Νίκος Δημαράς, δημοσιογράφος-συγγραφέας, Νίκος Βολονάκης, δημοσιογράφος-συγγραφέας.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΗΣ 18Η ΔΕΘ:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ 18ΗΣ ΔΕΒΘ

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΥΣ:

Πρόγραμμα εκδηλώσεων για παιδιά και εφήβους

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ