Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
18.6 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img

Συνεργασία ΕΙΠ με το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, με αφορμή την 18η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης στηρίζει με όλες τις δυνάμεις του την 18η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης, η οποία επιστρέφει δριμύτερη μετά την περυσινή ψηφιακή της υλοποίηση λόγω της πανδημίας. Στο πλαίσιο αυτό, την Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 19.00, ο Οργανισμός του Μεγάρου φιλοξενεί την κεντρική εκδήλωση της διοργάνωσης στην αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης του κτηρίου Μ2.

Σε δήλωσή του ο Πρόεδρος του Οργανισμού, κ. Βασίλης Γάκης επισημαίνει πως «είχαμε θέσει από την πρώτη στιγμή ως απόλυτη προτεραιότητα την αμέριστη στήριξη σε όλες τις δράσεις που προάγουν τον πολιτισμό, τις τέχνες και τη δημιουργία. Ακολουθώντας πιστά αυτήν την αρχή, το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης “αγκαλιάζει” τη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης προσδοκώντας να δώσει μια προστιθέμενη αξία σε μια κορυφαία πρωτοβουλία που φέρνει την πόλη μας στο επίκεντρο του πανευρωπαϊκού ενδιαφέροντος των βιβλιόφιλων.

Στεκόμαστε με υπερηφάνεια δίπλα σε όλους τους φορείς οι οποίοι τιμούν τη Θεσσαλονίκη αναδεικνύοντας την εκδοτική ταυτότητα της πατρίδας μας, αλλά και αναγνωρίζοντας στο πρόσωπο της τιμώμενης χώρας της Γερμανίας την προσφορά της στον πανανθρώπινο πολιτισμό.

Μέσα από τη φετινή Διεθνή Έκθεση Βιβλίου χτίζονται στέρεες γέφυρες επικοινωνίας, συνεργασία, κατανόησης, προόδου, αλληλεγγύης και πολιτισμού».

 

Ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού Νίκος Α. Κούκης τονίζει μεταξύ άλλων, «ότι η συνεργασία με το Μέγαρο Μουσικής  Θεσσαλονίκης αποτελεί για εμάς κορυφαία προτεραιότητα, προκειμένου η 18η ΔΕΒΘ να αναδειχθεί μέσα από τις συνέργειες των πολιτιστικών φορέων της Θεσσαλονίκης».

 

Κατά τη διάρκεια της  εκδήλωσης θα παρουσιαστούν δράσεις και στιγμιότυπα από την ψηφιακή 17η ΔΕΒΘ του 2020, καθώς και το πρόγραμμα της φετινής, με θεματικό άξονα το τρίπτυχο Παρελθόν-Παρόν-Μέλλον, με αφορμή τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ