Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
15.5 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημερώθηκε για το σχέδιο της ανάπλασης του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης

Τη σημασία της απόδοσης στην πόλη της Θεσσαλονίκης τμήματος της προς ανάπλαση έκτασης του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου υπογράμμισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κα Κατερίνα Σακελλαροπούλου, κατά τη σημερινή της συνάντηση με το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΘ-Helexpo. Αφού παρακολούθησε την παρουσίαση από τη διοίκηση του εκθεσιακού φορέα του σχεδίου ανάπλασης του εκθεσιακού κέντρου, η κα Σακελλαροπούλου αναφέρθηκε και στην οικονομική διάσταση ενός τέτοιου έργου για την πόλη, τη Μακεδονία και την Ελλάδα συνολικά. Τόνισε δε πως η λύση είναι στη συνέργεια και στο ότι οι φορείς της Θεσσαλονίκης έχουν αναλάβει το έργο της ανάπλασης.

 

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Τάσος Τζήκας, σημείωσε πως η ΔΕΘ είναι το πιο εξωστρεφές και ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της πόλης και για να μην χαθεί αυτό, το εκθεσιακό κέντρο έπρεπε να αλλάξει. Μάλιστα, υπογράμμισε πως η διοίκηση του εκθεσιακού φορέα θεώρησε υποχρέωσή της να λάβει η Θεσσαλονίκη το μερίδιό της από την ανάπλαση. Στο πλαίσιο αυτό το 50% της έκτασης της ΔΕΘ θα δοθεί για χρήση στην πόλη.

 

Στα χρονοδιαγράμματα υλοποίησης της ανάπλασης αναφέρθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Κυριάκος Ποζρικίδης, σημειώνοντας πως αυτό, το επόμενο και το μεθεπόμενο έτος θα είναι η περίοδος των μελετών, ενώ το 2023 ξεκινά η διαδικασία της κατασκευής, με στόχο το 2026 το νέο εκθεσιακό κέντρο να βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία.

Στο πλαίσιο της συνάντησης έγιναν και τοποθετήσεις από τα μέλη του δ.σ. και τους εκπροσώπους των εργαζομένων της ΔΕΘ-Helexpo, με κοινό παρανομαστή το όραμα που όλοι μοιράζονται για τη νέα ΔΕΘ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ