Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
21.5 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img

Αλλάζουν όψη οι γειτονιές – Επιθεώρηση Ζέρβα στα έργα ανάπλασης πέριξ της οδού Χαλκιδικής

Νέα όψη αποκτούν οι γειτονιές της πόλης μέσα από ένα πρόγραμμα ολοκληρωμένων παρεμβάσεων αισθητικής και λειτουργικής αναβάθμισης το οποίο υλοποιεί ο Δήμος Θεσσαλονίκης. Τα έργα ανάπλασης που αυτήν την περίοδο βρίσκονται σε εξέλιξη πέριξ της οδού Χαλκιδικής, στην περιοχή της Ε’  Δημοτικής Κοινότητας, επιθεώρησε σήμερα (24/01) το μεσημέρι ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Σε δηλώσεις του ο κ. Ζέρβας έκανε λόγο για μια πολύ σημαντική παρέμβαση στην καρδιά της Ε΄ Δημοτικής Κοινότητας, η οποία αφορά μια περιοχή περίπου 220 στρεμμάτων με ωφελούμενους άνω των 30.000 πολιτών. “Δεκαεπτά δρόμοι αλλάζουν με νέα υλικά στα πεζοδρόμια, με δέντρα, φωτισμό, αστικό εξοπλισμό. Αλλάζει όψη ένα σημείο της πόλης μας που ήταν εγκαταλειμμένο, αλλάζουν όψη οι γειτονιές”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, τονίζοντας πως με την ολοκλήρωση των έργων στην περιοχή της οδού Χαλκιδικής τα συνεργεία θα μεταφερθούν στη συνέχεια στην περιοχή της Τούμπας, στη Δ΄ Δημοτική Κοινότητα.

“Κάθε γειτονιά επί διοίκησης Ζέρβα θα βλέπει τον Δήμο Θεσσαλονίκης να επεμβαίνει και να κάνει κάποιες σημαντικές παρεμβάσεις, για να βελτιώσει το επίπεδο ζωής των κατοίκων”, ανέφερε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Βιώσιμης Κινητικότητας Εφραίμ Κυριζίδης.

“Ο Δήμος Θεσσαλονίκης προχωρά σε μια ολοκληρωμένη παρέμβαση σε μια πολύ πυκνοκατοικημένη περιοχή, όπου επί δεκαετίες δεν είχαν γίνει έργα. Οι παρεμβάσεις αυτές έχουν ως στόχο την αστική αναζωογόνηση και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών”, σημείωσε ο τεχνικός σύμβουλος του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Δημήτρης Μήτρου.

Η περιοχή πέριξ της οδού Χαλκιδικής αποτελεί την πρώτη που εντάσσεται στο εκτεταμένο πρόγραμμα του Δήμου Θεσσαλονίκης για αναπλάσεις στις γειτονιές. Στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού ο Δήμος Θεσσαλονίκης επεμβαίνει κατά τρόπο ολοκληρωμένο σε κάθε γειτονιά, προχωρώντας σε ένα πλέγμα παρεμβάσεων ανασυγκρότησης του δημόσιου χώρου, που περιλαμβάνει από έργα ασφαλτόστρωσης και ανακατασκευής των πεζοδρομίων μέχρι νέες δενδροφυτεύσεις και ενίσχυση του αστικού πρασίνου, αναβάθμιση του δημοτικού φωτισμού, έργα βελτίωσης της προσβασιμότητας των ατόμων με αναπηρίες και τοποθέτηση νέου αστικού εξοπλισμού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ