Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
18.6 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img

Νέα τηλεφωνική γραμμή για το Κέντρο Covid του δήμου Θέρμης

Νέα τηλεφωνική γραμμή λειτουργεί από σήμερα Δευτέρα 24 Ιανουαρίου για την επικοινωνία των πολιτών με το Κέντρο Covid του δήμου Θέρμης. Οι πολίτες θα μπορούν να καλούν για την εξυπηρέτησή τους στον αριθμό 2310 478041 (αντί του έως σήμερα 2310 466339) καθώς και στον πενταψήφιο αριθμό 15114.

Το Κέντρο Covid λειτουργεί από τις 7 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι, από Δευτέρα έως Παρασκευή. Βρίσκεται στο 1ο χιλιόμετρο του δρόμου Θέρμης – Τριαδίου, ακριβώς πίσω από το κλειστό γήπεδο Τριαδίου. Ο δήμος Θέρμης είναι ο μόνος δήμος ο οποίος, από τους πρώτους κιόλας μήνες της πανδημίας, δημιούργησε ένα ειδικό κέντρο εξυπηρέτησης των πολιτών, για όλα τα ζητήματα τα οποία αφορούν την πανδημία. Πρώτη επιδίωξη του Κέντρου Covid είναι να προστατέψει την υγεία των εργαζομένων στο δήμο και κατά συνέπεια και του στενού τους οικογενειακού και κοινωνικού περιβάλλοντος, μέσω της πρόληψης και του περιορισμού της εξάπλωσης του SARS-CoV-2. Πέραν αυτού, το Κέντρο Covid συντονίζει το σύνολο των δράσεων οι οποίες περιλαμβάνονται στο σχέδιο διαχείρισης της πανδημίας το οποίο εκπόνησε και υλοποιεί ο δήμος Θέρμης.

 

Ειδικότερα, το σχέδιο δράσης του δήμου Θέρμης το οποίο υλοποιείται μέσω του συντονισμού από το Κέντρο Covid περιλαμβάνει:

 

  1. Τη λειτουργία ειδικού τηλεφωνικού αριθμού στον οποίο απευθύνονται εργαζόμενοι στο δήμο και πολίτες. Ο τηλεφωνικός αριθμός επικοινωνίας είναι 2310 478041 και ο πενταψήφιος 15114. Καλώντας οι πολίτες πληροφορούνται για ό,τι έχει σχέση με την πανδημία. Για τα σημεία στα οποία γίνονται καθημερινά τεστ από τον ΕΟΔΥ, για τους εμβολιασμούς στο Κέντρο Υγείας Θέρμης, αλλά και σε άλλες δημόσιες δομές, για τους εμβολιασμούς κατ’ οίκον, για την έκδοση των πιστοποιητικών εμβολιασμού ή νόσησης κ.ο.κ.
  2. Τη διενέργεια δωρεάν τακτικών προληπτικών τεστ covid-19 για όλους τους εργαζόμενους του δήμου, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Εφαρμοσμένων Βιοεπιστημών του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΙΝΕΒ/ΕΚΕΤΑ) καθώς και με ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα. Τα τεστ γίνονται στο Κέντρο Covid ή όπου αλλού κριθεί αναγκαίο κατά περίπτωση. Σημειώνεται ότι έως τώρα έχουν γίνει περίπου δύο χιλιάδες δωρεάν μοριακά τεστ (PCR) για τους δημοτικούς υπαλλήλους.
  3. Το συντονισμό με τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου για την άμεση απολύμανση κτιρίων στα

οποία έχει εμφανιστεί κρούσμα, αλλά και για την τακτική, επαναλαμβανόμενη απολύμανση όλων των δημοτικών κτιρίων, καθώς και των σχολείων.

  1. Την ενεργοποίηση των κοινωνικών δομών του δήμου (Κέντρο Κοινότητας, Βοήθεια στο σπίτι, Κοινωνικό Φαρμακείο, Κοινωνικό Παντοπωλείο) για την υποστήριξη μοναχικών ατόμων τα οποία βρίσκονται σε καραντίνα (συσσίτια, ψώνια, ψυχολογική υποστήριξη κ.ο.κ.).
  2. Την ενεργοποίηση όλων των αιρετών (αντιδημάρχων, δημοτικών και τοπικών συμβούλων) καθώς και του δικτύου εθελοντών για την πληρέστερη και συνεχή ενημέρωση των πολιτών.

    Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος επισημαίνει ότι “το Κέντρο Covid αποτελεί τον βασικό πυρήνα του σχεδιασμού τον οποίο εκπονήσαμε εξ αρχής ως δήμος, για την αποτελεσματική διαχείριση της πανδημίας, με έμφαση στην προστασία της υγείας του προσωπικού του δήμου, αλλά και των δημοτών μας. Το σπουδαίο έργο το οποίο έχει επιτελέσει έως τώρα, έχει δικαιώσει πλήρως αυτήν την επιλογή μας η οποία είναι και η μόνη ανάλογη που έχει υπάρξει πανελλαδικά σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης. Θα συνεχίσουμε με την ίδια ένταση και συνέπεια να παρέχουμε κάθε δυνατή στήριξη προς τους δημότες μας, κυρίως σε αυτούς οι οποίοι πλήττονται περισσότερο από την πανδημία και έχουν την ανάγκη μας”.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ