Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
23 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img

Ολοκληρώθηκε το Thessaloniki Wine Show 2022

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Thessaloniki Wine Show 2022. Την Κυριακή, όσο και τη Δευτέρα 10 και 11 Απριλίου, η Αποθήκη Γ’ στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης “πλημύρισε” από κρασί, αλλά και από εκατοντάδες φίλους και επαγγελματίες του κρασιού, όχι μόνο της Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής, αλλά και από κάθε γωνιά της Βόρειας Ελλάδας και της Θεσσαλίας.

“Όταν έπεσε και η τελευταία άδεια φιάλη κρασιού στο κάδο ανακύκλωσης, η αίσθηση που άφησε ο ήχος του γυαλιού ήταν αυτός της αισιοδοξίας, μια νότα που σ’ αφήνει να ονειρευτείς ένα πιο αισιόδοξο μέλλον για την πορεία του κρασιού στην Ελλάδα. Μια αίσθηση που ενισχύθηκε ακόμη περισσότερο από την παρουσία ενός πολύ μεγάλου ποσοστού επισκεπτών με ηλικίες κάτω των 24 χρόνων (ίσως να ήταν η έκθεση κρασιού με τον χαμηλότερο μέσο όρο ηλικίας που έχουμε δει μέχρι τώρα).Όλα αυτά τα νεανικά πρόσωπα,που στο καθαρό βλέμμα τους ήταν φανερή η δίψα και η προθυμία να γνωρίσουν το κρασί καλύτερα και σε βάθος,οι εύστοχες ερωτήσεις στους οινοποιούς και οι γευσιγνωστικές σημειώσεις που κρατούσαν, ήταν αναμφισβήτητα το πιο αισιόδοξο μήνυμα από όλα”, όπως περιγράφουν οι διοργανωτές.

 

Στο THESSALONIKI WINE SHOW 2022 παραβρέθηκαν 3944 επισκέπτες από τους οποίους 1215 ήταν επαγγελματίες,966 φοιτητές και 1763 οινόφιλοι, χωρίς να υπολογίζονται και οι επιπλέον 318 διαπιστευμένοι συνεργάτες των εκθετών.Τα 84stands του THESSALONIKI WINE SHOW 2022 ήταν sold out τουλάχιστον ένα μήνα νωρίτερα και μοιράστηκαν σε 92 διαφορετικά οινοποιεία και 6 επιλεγμένα προϊόντα πολυτελείας που σχετίζονται με την παραγωγή ή την κατανάλωση του κρασιού (Eclectic Selections) στα δύο επίπεδα της Αποθήκης Γ’.

 

Ο Θωμάς Μπούκλας ήταν ο σχεδιαστής της συνολικής μουσικής επένδυσης που ήταν συγκλονιστική από την πρώτη μέχρι την τελευταία νότα.

 

Μελλοντικά σχέδια

ΤοTHESSALONIKIWINESHOW έχει μια αέναη διάσταση και θα παραμείνει ενεργό μέχρι τις 2 και 3 Απριλίου του 2023 που θα επιστρέψει με την τρίτη του έκδοση.

  1. Σχεδιάζεται ήδη το Βιδιανό Master class που θα γίνει στην Αθήνα τις 30 Μαΐου του 2022.

 

  1. Το project Το Άκουσα Στο Αμπέλι/HeardItThrough The Grapevine,όπου δέκα από τους σημαντικότερους ανθρώπους της Ελληνικής βιομηχανίας κρασιού και αποσταγμάτων, ανεβαίνουν στο βήμα και μοιράζονται με το κοινό, την εμπειρία τους πάνω σε θέματα στα οποία έχουν εντρυφήσει όπως:εκπαίδευση, branding/σηματοποίηση, κρασί και τουρισμός, ελληνικές ποικιλίες, σύγχρονες οινικές τάσεις, το Ελληνικού κρασί στις διεθνείς αγορές, mentoring, φυσικά κρασιά, ο ρόλος του κρασιού στην τουριστική ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης, απολαύστε υπεύθυνα, αμπελουργία ακριβείας και άλλα …

 

  1. Μαυροδάφνη Masterclass στην Θεσσαλονίκη τον Οκτώβρη του 2022.

 

  1. Μια ανοιχτή ημερίδα με θέμα την “Επιρροή της Κλιματικής Αλλαγής στους Ελληνικούς Αμπελώνες” με ομιλητές από όλους τους κλάδους της ελληνικής οινικής βιομηχανίας.

 

  1. Food & Wine Experience εκδηλώσεις σε κορυφαία μουσεία των Αθηνών όπως το Μουσείο Ακρόπολης,το Μουσείο Γουλανδρή, το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, το Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης,και το MOMus-Μουσείο Άλεξ Μυλωνάτονμήνα Μάιο του 2022.

 

  1. THESSALONIKIWINESHELFIE 2022. Στις 25 και 26 Σεπτεμβρίου 2022 θα φιλοξενηθούν 400 κρασιά αποκλειστικά από ελληνικές ποικιλίες. Το κάθε κρασί θα συνοδεύεται από ειδικό έντυπο με λεπτομερείς πληροφορίες για το στυλ, την ποικιλία, την προέλευση και τα οργανοληπτικά του χαρακτηριστικά. Τα κρασιά θα είναι τοποθετημένα και δομημένα έτσι ώστε να μπορεί ο επισκέπτης να καταλάβει καλύτερα τις εκφράσεις και το δυναμικό της κάθε ποικιλίας.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ