Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
21.5 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img

Δράση “12 μήνες • 12 μνήμες • 12 γεύσεις” από τον Δήμο Καλαμαριάς

Με επιτυχία προχωράει η δράση 12 μήνες • 12 μνήμες • 12 γεύσεις του Δήμου Καλαμαριάς, ως μέρος των γενικότερων εκδηλώσεων μνήμης 100 χρόνων από τη Μικρασιατική καταστροφή με τον τίτλο “Μια θάλασσα μνήμες …. και γινήκαμε όλοι ένα” .

Ο Δήμος Καλαμαριάς, ένας αμιγώς προσφυγικός Δήμος, στον οποίο εγκαταστάθηκε μεγάλος αριθμός Ελλήνων της Μικράς Ασίας κατά την ανταλλαγή των πληθυσμών, τιμά το παρελθόν και το παρόν αυτών των ανθρώπων.

Μέσα από τη δράση 12 μήνες • 12 μνήμες • 12 γεύσεις η πλούσια γευστική παράδοση των Ελλήνων της Μικράς Ασίας συνδέεται με  την επιχειρηματικότητα της εστίασης της Καλαμαριάς και τους κατοίκους της, αλλά και όσους επιθυμούν να γνωρίσουν τις μοναδικές αυτές γεύσεις.

Οι παραδοσιακές συνταγές της Πολίτικης, της Ποντιακής και της κουζίνας της Καππαδοκίας και της Ιωνίας μπαίνουν στο μενού των εστιατορίων της Καλαμαριάς.   Τα εστιατόρια, επιλέγουν ποιες από τις συνταγές θα εντάξουν στο μενού τους και τις  προσαρμόζουν στη δική τους “γαστρονομική” φιλοσοφία.

Η επιμέλεια των προτεινόμενων συνταγών έχει γίνει από το γνωστό ChefΒασίλη Μουρατίδη, γνήσιο τέκνο της Καλαμαριάς, Ποντιακής καταγωγής και προβεβλημένο μέσα από το ριάλιτυ του Ant1 “Game of Chefs”.

Ενημερωθείτε στο kalamaria.gr για τις επιχειρήσεις εστίασης που συμμετέχουν στη δράση και τις συνταγές.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ