Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
12.9 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img

Ανάπλαση γηπέδων μπάσκετ και χώρων άθλησης από τον Δήμο Κορδελιού – Ευόσμου

Σε ανακατασκευή τεσσάρων ανοικτών γηπέδων μπάσκετ προχώρησε ο Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου, με στόχο να καταστούν λειτουργικά και πάνω απ’ όλα ασφαλή για τους αθλούμενους, δημιουργώντας ταυτόχρονα νέους και σύγχρονους χώρους άθλησης.

Συγκεκριμένα, σε συνεργασία της Αντιδημαρχίας Αθλητισμού και Νέας Γενιάς με την Αντιδημαρχία Τεχνικών Υπηρεσιών, ανακατασκευάστηκαν με ίδιους πόρους και  δόθηκαν στους δημότες  :

  • το γήπεδο μπάσκετ «Κερκίδος»  (στις οδούς Ελπίδος και Κερκίδος)
  • το γήπεδο μπάσκετ της οδού Κωνσταντίνου Καραμανλή
  • ο υπαίθριος χώρος με καλλισθενικά όργανα γυμναστικής στην οδό Κ. Καραμανλή
  • Δύο γήπεδα μπάσκετ στην περιοχή της Διαλογής

Οι παρεμβάσεις αφορούν στην:

  • αντικατάσταση του κατεστραμμένου λόγω παλαιότητας ασφαλτοτάπητα, ο οποίος σε ορισμένες περιπτώσεις είχε υποστεί βαθιές ρηγματώσεις και ήταν επικίνδυνος
  • επίστρωση με ειδικό ελαστικοσυνθετικό τάπητα, ο οποίος προστατεύει σημαντικά από τραυματισμούς
  • αντικατάσταση των μπασκετών
  • βάψιμο και διαγράμμιση των γηπέδων
  • ενίσχυση του ηλεκτροφωτισμού.

 

Όσον αφορά στο γήπεδο της οδού Καραμανλή στο Ελευθέριο Κορδελιό  τοποθετήθηκαν επιπλέον κάδοι απορριμμάτων και παγκάκια μέσα στον πολυχώρο άθλησης και υπολείπεται η επιδιόρθωση της περίφραξης και η συμπλήρωση με υπαίθρια όργανα άσκησης στον υπόλοιπο χώρο.

           

“Στόχος μας είναι η αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών, στις οποίες καθημερινά γυμνάζονται και ψυχαγωγούνται οι συμπολίτες μας. Η βελτίωση των ανοικτών γηπέδων της πόλης μας συνεχίζεται με ταχείς ρυθμούς με στόχο οι δημότες μας να αθλούνται σε σύγχρονες, λειτουργικές και ασφαλείς εγκαταστάσεις. Φροντίζοντας για τις συνθήκες άθλησης κοινού και συλλόγων φροντίζουμε για την υγεία, την ευεξία και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των δημοτών και αυτό για εμάς είναι αδιαπραγμάτευτο. Είμαι χαρούμενος γιατί όλα προχωρούν βάσει του αρχικού σχεδιασμού, και στο πλαίσιο αυτό αξιοποιούμε όλες τις διαθέσιμες δυνατότητες και πόρους για να ολοκληρώνουμε μικρά και μεγάλα έργα” δήλωσε ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου Κλεάνθης Μανδαλιανός και πρόσθεσε: Με σχέδιο και πολλή δουλειά κατορθώνουμε να ξεπερνάμε γραφειοκρατικά και άλλα εμπόδια. Συνεχίζουμε και απαντάμε με έργα”.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ