Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
21.5 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img

Reworks Agora 2022 – με νέες ιδέες και πολλή μουσική, στις 14 & 15 Μαΐου

Μπαίνοντας στον έκτο χρόνο παρουσίας του, το Reworks Agora (το διεθνές φόρουμ του reworks festival που διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη) μεγαλώνει και εξελίσσεται με στόχο να εμφυσήσει ακόμη περισσότερη έμπνευση σε όλους μας, φέρνοντας ακόμη περισσότερες ιδέες, ενδιαφέρουσες θεματικές που αντανακλούν την σύγχρονη πραγματικότητα,  προβληματισμούς και σκέψεις που θέτουν τα θεμέλια για ένα καλύτερο αύριο. Το reworks agora σηματοδοτεί την επιστροφή σε στιγμές χαράς, χορού, όλα αυτά που τόσο μας έλειψαν το περασμένο διάστημα.

Σε αυτό τον νέο κύκλο, το Reworks Agora έχει ως σημείο εκκίνησης το Σαββατοκύριακο 14 & 15 Μαΐου 2022 στη Θεσσαλονίκη.

Το συνεδριακό σκέλος του Reworks Agora 2022 θα διεξαχθεί εξ’ ολοκλήρου στον πολυχώρο του (Εδέσσης 5, Θεσσαλονίκη, τηλ. 231 053 0480), το Σάββατο 14 Μαΐου, ενώ ταυτόχρονα το μουσικό κομμάτι θα ξεκινήσει από τον ίδιο χώρο, με ένα όμορφο πάρτυ,  για να ολοκληρωθεί μια μέρα την Κυριακή 15 Μαΐου με μια μοναδική γιορτή που θα αποτελέσει το γεγονός τους καλοκαιριού στο Κυβερνείο – Παλατάκι παρουσιάζοντας τους Tale Of Us. Μαζί τους o Ison και το νέο μουσικό πρότζεκτ Momery. Γιορτάζοντας την επιστροφή σε αυτό που τόσο αγαπάμε.

Τα εισιτήρια για  την 2η μέρα του reworks agora 2022 είναι τώρα διαθέσιμα σε περιορισμένο αριθμό μέσω Ticketmaster: https://www.ticketmaster.gr/ticketmaster_se_2005647.html

 Η είσοδος για την 1η μέρα του reworks agora 2002 είναι ελεύθερη.

 

Ιστορικό

Από το 2016, το reworks agora, αποτελεί τον πυρήνα σκέψης και ιδεών του reworks. Το πολύπλευρο και πολυθεματικό φόρουμ με διεθνή απήχηση, το οποίο έχει γίνει πλέον θεσμός στη Θεσσαλονίκη, παρουσιάζει κάθε χρόνο προσωπικότητες της Θεσσαλονίκης, της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού από ένα ευρύ επιστημονικό και τεχνολογικό πεδίο, ανθρώπους ενεργούς στον χώρο του ακτιβισμού, της δημιουργικής οικονομίας, του περιβάλλοντος και της μουσικής.

Στις πέντε πρώτες εκδόσεις του, το reworks agora είχε φιλοξενήσει εκτός των άλλων τον CEO της Ableton, Gerhard Behles, τον Tim Cowlishaw από το BBC, την Jesler Amarins από το ADE, την Antonia Folgueras από το Sonar, τον Matt Black ιδρυτή του περίφημου label Ninja Tune και δεκάδες ακόμη διακεκριμένες προσωπικότητες.

Η μουσική δεν έλειψε ποτέ από το reworks agora, με ορισμένα από τα σημαντικότερα ονόματα της σύγχρονης μουσικής να εμφανίζονται κάθε χρόνο. Ποιος μπορεί να ξεχάσει τον υποψήφιο για Όσκαρ Hauschka με τις πολύπλοκες παρεμβάσεις στο πιάνο αλλά και τους Grand brothers, αμφότεροι στην μεγάλη αίθουσα του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης. Τον Peter Broderick στο Ypsilon και τον Νεοϋορκέζο Tim Sweeney να πραγματοποιεί ένα υπέροχο dj set και τον resident του θρυλικού Panorama Bar στο Βερολίνο, Massimiliano Pagliara μαζί με μια πλειάδα Ελλήνων καλλιτεχνών. Κάπως έτσι τα 5 πρώτα χρόνια του reworks agora μας χάρισαν πολλές όμορφες στιγμές, γεμάτες ιδέες, νέες απόψεις και καλή μουσική.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ