Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
23.3 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img

Στην «Global Birdfair» η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Στη διεθνή έκθεση τουρισμού «Global Birdfair» που πραγματοποιήθηκε στο Λέστερ του Ηνωμένου Βασιλείου, 15 – 17 Ιουλίου, συμμετείχε η  Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη έκθεση στην κόσμο για την ορνιθοπαρατήρηση (birdwatching), στην οποία έλαβαν μέρος 250 εκθέτες από 40 χώρες. Ανάμεσά τους και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η οποία στο περίπτερο του νεοσύστατου Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ) παρουσίασε τα Εθνικά Πάρκα της Κερκίνης, του Αξιού-Αλιάκμονα-Λουδία και της Κορώνειας-Βόλβης.

Οι επισκέπτες της έκθεσης ξεπέρασαν φέτος τις 12.000, ενώ το περίπτερο με τα Εθνικά Πάρκα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας δέχτηκε εκατοντάδες επισκέπτες από πολλές χώρες. Ιδιαίτερα οι επισκέπτες από το Ηνωμένο Βασίλειο απέδειξαν καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης τη διαχρονική προτίμηση που έχουν στη λίμνη Κερκίνη, την οποία επισκέπτονται επαναλαμβανόμενα, συμβάλλοντας έτσι ακόμη περισσότερο στα θετικά προγνωστικά για την αύξηση της επισκεψιμότητας στην περιοχή για την επόμενη χρονιά.

Τέλος, τα τοπικά προϊόντα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας,  όπως ο ακανές Σερρών, η παραδοσιακή ελληνική φέτα και τα προϊόντα από βουβαλινό κρέας Κερκίνης που προσφέρονταν στο περίπτερο, προσέλκυσαν ακόμη περισσότερους επισκέπτες, οι οποίοι εντυπωσιάστηκαν από τις γεύσεις και εξέφρασαν την πρόθεσή τους να επισκεφθούν το συντομότερο δυνατόν τους υδροβιότοπους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας που ξεχωρίζουν για τον σπάνιο πλούτο και τη φυσική ομορφιά όλες τις εποχές του χρόνου.

«Η λίμνη Κερκίνη, το πάρκο Αξιού-Αλιάκμονα-Λουδία και όλα τα υδάτινα οικοσυστήματα της Κεντρικής Μακεδονίας είναι προορισμοί με μοναδικά χαρακτηριστικά που προσφέρουν στον επισκέπτη την ευκαιρία να απολαύσει ιδιαίτερες υπαίθριες δραστηριότητες. Κάθε χρονιά η επισκεψιμότητα στην περιοχή αυξάνεται, συμβάλλοντας έτσι στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, αφού οι παρατηρητές πουλιών και οι λάτρεις της φύσης ταξιδεύουν όλο τον χρόνο. Επίσης παρατηρείται το ευχάριστο φαινόμενο οι τουρίστες να έρχονται ξανά και ξανά στην περιοχή για να ζήσουν αυθεντικές εμπειρίες», τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Αλέξανδρος Θάνος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ