Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
12.9 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
spot_img

Ανανέωση του «στόλου» απορριμματοφόρων στον Δήμο Νεάπολης-Συκεών

Η αναδιοργάνωση και η ενίσχυση των υπηρεσιών καθαριότητας του δήμου συνεχίζεται. Το πρόγραμμα βελτίωσης των συνθηκών και των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες υλοποιείται χωρίς εμπόδια, όπως αποδείχθηκε με την απόκτηση πέντε νέων οχημάτων αποκομιδής σκουπιδιών, τα οποία παραδόθηκαν στην αρμόδια αντιδημαρχία, παρόντος του δημάρχου Σίμου Δανιηλίδη.

«Αποκτήσαμε πέντε καινούρια οχήματα υλοποιώντας πρόγραμμα αξίας 850.000 ευρώ, ακολουθώντας την προβλεπόμενη διαδικασία ελέγχου και παραλαβής. Αυτό το ποσό δεν επιβαρύνει τα δημοτικά τέλη, καθώς κατορθώσαμε και εντάξαμε την αγορά των οχημάτων στο πρόγραμμα ‘’Φιλόδημος’’. Αυτά τα πέντε οχήματα θα προστεθούν στον στόλο που διαθέτει ο δήμος, αντικαθιστώντας παλαιότερα απορριμματοφόρα, των οποίων η χρήση είναι προβληματική λόγω της φθοράς τους. Το πρόγραμμα αναδιοργάνωσης της καθαριότητας δεν θα σταματήσει. Αυτά τα καινούρια οχήματα θα μας βοηθήσουν να φτάσουμε σε έναν στόχο, που είναι το 80% των σκουπιδιών να μαζεύονται τη νύχτα, έτσι ώστε να περιορίζεται το κυκλοφοριακό πρόβλημα αλλά και εκείνο της δυσοσμίας, που είναι έντονο σε πολλά σημεία. Επίσης, στοχεύουμε στο να μηδενίσουμε σχεδόν την ρύπανση από τα καύσιμα των οχημάτων. Για τους εργαζόμενους, η δουλειά με τα νέα απορριμματοφόρα θα γίνεται γρηγορότερα, καλύτερα και ασφαλέστερα για τους ίδιους» είπε ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών.

Τα πέντε οχήματα της Volvo διαθέτουν τεχνολογικά συστήματα ασφαλείας τελευταίας τεχνολογίας, όχι μόνο για το απορριμματοφόρο και τον οδηγό του, αλλά και για τους άλλους οδηγούς, όπως επίσης και για τους εργαζόμενους. Για παράδειγμα, το όχημα ‘διαβάζει’ τις λωρίδες κυκλοφορίας των δρόμων ενώ φρενάρει αυτόματα αν εμφανιστεί μπροστά του ξαφνικά εμπόδιο. Μηχανικά, με προδιαγραφές EURO 6 και αυτοματοποιημένο κιβώτιο ταχυτήτων, είναι φιλικό προς το περιβάλλον. Επίσης, η οθόνη μπροστά στον οδηγό του δίνει τη δυνατότητα μέσω κάμερας να παρακολουθεί συνεχώς τους εργαζόμενους στο πίσω μέρος, οπότε αν συμβεί κάτι απρόοπτο, να σταματάει αμέσως κάθε λειτουργία.

«Αναβαθμίζουμε συνεχώς τις υπηρεσίες καθαριότητας που παρέχει ο δήμος προς τους πολίτες, όπως έλεγε το πρόγραμμα μας το οποίο το ακολουθούμε πιστά. Με αυτά τα πέντε υπερσύγχρονα οχήματα, ο συνολικός αριθμός του στόλου του δήμου φτάνει στα 28 απορριμματοφόρα. Επίσης, διαθέτουμε δυο σύγχρονα πλυστικά οχήματα κάδων και απορριμματοφόρων και είμαστε στη διαδικασία αλλαγής φθαρμένων κάδων, με τους 1000 καινούριους που έχουμε στη διάθεση μας» συμπλήρωσε ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Θόδωρος Κυζιρίδης.

 

Η δημόσια υγεία στην πρώτη γραμμή

Ο καθαρισμός, η πλύση και η απολύμανση δρόμων, πεζοδρομίων και κάδων απορριμμάτων εξελίσσεται και θα συνεχιστεί ολόκληρο τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο καθώς οι υψηλές θερμοκρασίες επιδεινώνουν τον κίνδυνο μόλυνσης. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός πως η διαδικασία των απολυμάνσεων γίνεται κατά βάση τις μεταμεσονύκτιες ώρες, υπό την επίβλεψη των υπηρεσιών του δήμου αλλά και του ίδιου του Σίμου Δανιηλίδη. Παράλληλα, τα οχήματα του δήμου συμμετέχουν στην προσπάθεια πλένοντας δρόμους, έτσι ώστε να μειωθεί ακόμη περισσότερο ο κίνδυνος μολύνσεων. Αλλά αυτό από μόνο του δεν αρκεί : ιδιωτικό συνεργείο απολυμαίνει και πλένει συνεχώς τους κάδους αλλά και τα απορριμματοφόρα του δήμου στο εργοτάξιο όπου σταθμεύουν.

«Πράγματα που για ορισμένους είναι λεπτομέρειες, για εμάς είναι βασικά και πολύ σημαντικά. Δεν μπορεί να απολυμαίνουμε δρόμους και κάδους και να μην απολυμανθούν τα ίδια τα οχήματα του δήμου. Έτσι εξασφαλίζεται η υγεία των δημοτών, των πολιτών, των εργαζομένων, όλων μας δηλαδή. Θέλω όμως να επαναλάβω για άλλη μια φορά : όσο μεγάλη κι αν είναι η προσπάθεια μας, δεν θα πετύχει στο μέγιστο βαθμό χωρίς τη συνεργασία των πολιτών. Ασφαλίστε τις σακούλες των σκουπιδιών, μην τις αφήνετε έξω από τους κάδους και μην παρκάρετε μπροστά από αυτούς. Κάντε δυο απλά πράγματα για να είμαστε όλοι ασφαλείς και υγιείς» επανέλαβε ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης.

Το πρόγραμμα της καθαριότητας περιλαμβάνει από την Δευτέρα τη δημοτική ενότητα Πεύκων και από την Τετάρτη αυτή των Συκεών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ