Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
20.4 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img

Ολυμπιακό … μενού στο Ετήσιο Συμπόσιο της Ένωσης Επαγγελματιών Μαγειρικής Ελλάδας 

Το μενού της Μακεδονικής Κουζίνας με το οποίο η ομάδα της, Culinary Team Greece, απέσπασε το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο Μαγειρικής 2022 θα παρουσιάσει η Ένωση Επαγγελματιών Μαγειρικής Ελλάδας – Culinary Professionals Greece, στο καθιερωμένο Ετήσιο Συμπόσιο της, που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 24 Ιανουαρίου, στο The Met Hotel, στη Θεσσαλονίκη.

Υπενθυμίζεται ότι η Culinary Team Greece της Ένωσης Επαγγελματιών Μαγειρικής Ελλάδας – Culinary Professionals Greece, κέρδισε το Χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο Μαγειρικής Villeroyet Boch 2022 που διεξήχθη 26-30 Νοεμβρίου στο Λουξεμβούργο, στην κατηγορία Community Catering, προσθέτοντας άλλη μια επιτυχία στο ενεργητικό της μετά το χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησε το 2020 στους Ολυμπιακούς Αγώνες Μαγειρικής στη Στουτγάρδη.

Βασικά συστατικά της επιτυχίας της ομάδας της Ένωσης ήταν το βουβαλίσιο γάλα, ελιές Χαλκιδικής, αγουρέλαιο, λαβράκι, χόρτα, κορκότο, ρύζι, γιαούρτι και φέτα, προϊόντα που πήρε μαζί της από την Ελλάδα. Το μενού της επιτυχημένης ελληνικής αποστολής περιελάβανε σούπα Τανωμένο σορβά, χωριάτικη σαλάτα με μους μελιτζάνας, κοτόπουλο Ολύμπου και κέικ πατάτας με μπάτζο, λαβράκι από την Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας με ρύζι Χαλάστρας και άγρια χόρτα με αγουρέλαιο Χαλκιδικής, παραδοσιακή πίτα Μαρσίνα Βέροιας και γλυκό Καζάν ντιπί με βουβαλίσιο γάλα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ