Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
23.3 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img

Ο Δήμος Καλαμαριάς τιμά τη μνήμη του Σταύρου Κουγιουμτζή

Θέλοντας να τιμήσει τη μνήμη του μεγάλου Έλληνα συνθέτη Σταύρου Κουγιουμτζή, ο Δήμαρχος Καλαμαριάς Γιάννης Δαρδαμανέλης, εισηγήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο τη μετονομασία του Θεάτρου Χηλής, σε Θέατρο «Σταύρος Κουγιουμτζής». Η πρόταση έγινε ομόφωνα δεκτή κι έτσι την Κυριακή 29 Ιανουαρίου στις 6.30 μμ θα πραγματοποιηθεί,στον συγκεκριμένο χώρο, εκδήλωση για τη μετονομασία του θεάτρου.

Αμέσως μετά θα ακολουθήσει συναυλία αφιέρωμα στον Σταύρο Κουγιουμτζή στο δημοτικό θέατρο Καλαμαριάς «Μελίνα Μερκούρη» (Μεταμορφώσεως 9) με τη συμμετοχή της Πολυτονικής Ορχήστρας Κατερίνης υπό τη διεύθυνση του Παναγιώτη Λυμπανοβνού και της Μικτής Χορωδίας του Δήμου Καλαμαριάς υπό τη διεύθυνση του Γιάννη Κούκα. Θα τραγουδήσουν ο Κώστας Καψάλης και η Ζωή Ανδρικοπούλου.Επιπλέον θα προβληθεί αρχειακό υλικό από τη διαδρομή του Σταύρου Κουγιουμτζή.

Μετά από πρόσκληση του κ. Δαρδαμανέλη τη συναυλία θα τιμήσει με την παρουσία του, ο Γιώργος Νταλάρας, όχι ως τραγουδιστής αυτή τη φορά, αλλά ως ένα από τα τιμώμενα πρόσωπα της βραδιάς, λόγω βαθιάς φιλίας και μακρόχρονης συνεργασίας με τον συνθέτη.

Με αφορμή το πολιτιστικό αυτό γεγονός, ο Δήμαρχος Καλαμαριάς είχε συνάντηση στο γραφείο του με τη σύζυγο του εκλιπόντος, Αιμιλία Κουγιουμτζή, τη Γενική Γραμματέα του Δήμου, την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού, Τουρισμού και Διεθνών Σχέσεων και τον Αθανάσιο Γιώγλου, υπάλληλο του δήμου Καλαμαριάς, που συγκέντρωσε το αρχειακό υλικό, προκειμένου να συζητήσουν όλες τις λεπτομέρειες της εκδήλωσης. Η κα Κουκιουμτζή δεν έκρυψε τη συγκίνησή της και ευχαρίστησε τον κ. Δαρδαμανέλη για την πρωτοβουλία του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ