Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
23.3 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
spot_img

Ο Avi Avital με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης

Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης υποδέχεται τον σπουδαιότερο βιρτουόζο του μαντολίνου στον κόσμο, τον Ισραηλινό AviAvital, για μία και μοναδική εμφάνισηστη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας του. Την Κ.Ο.Θ. διευθύνει ο αναγνωρισμένος Γάλλος μαέστρος Philppe Forget.

 

Ο AviAvital έχει καθιερώσει με τη δεξιοτεχνία του εκ νέου το μαντολίνο ως σολιστικό όργανο. Το παίξιμό του έχει περιγραφεί ως «εξαίσιο, με ευαισθησία και εκπληκτική ευελιξία», ενώ ο ίδιος περιγράφεται ως «παθιασμένος και εκρηκτικά χαρισματικός μουσικός» (NewYorkTimes), καθώς και ως «ένας μουσικός που μπορεί να πείσει τον ακροατή να τον ακολουθήσει οπουδήποτε» (Gramophone). Ο πρώτος υποψήφιος για Γκράμιμαντολινίστας ερμηνεύει, σε αυτή την πρώτη του εμφάνιση στη Θεσσαλονίκη, το ‘Κοντσέρτο αρ.1 για τσέμπαλο σε ρε ελάσσονα, BWV 1052’που ο Μπαχ είχε γράψει αρχικά για βιολί, σε μεταγραφή του ίδιουγια μαντολίνο. Ο Avitalδημιουργεί κάτι καινούριο και φρέσκοπαίρνοντας στοιχεία και από τα δύο αυτά όργανα, ανάμεσα στα οποία βρίσκεται ηχητικά το μαντολίνο.

 

Το πρόγραμμα ξεκινά με τη μελαγχολική ορχηστρική σουίτα του Ραβέλ ‘Ο Τάφος του Κουπρέν’ που είναι αφιερωμένη στους φίλους που έχασε κατά τη διάρκεια του Μεγάλου Πολέμου και ολοκληρώνεται με την περίφημη ‘Σκωτική Συμφωνία’ του Μέντελσον, με τις χαρακτηριστικές μελωδικές γραμμές που παραπέμπουν στα άγρια και ρομαντικά τοπία της Σκωτίας.

 

Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης

Η δική σας ορχήστρα!

 

Σάββατο, 18 Μαρτίου 2023

ώρα 21:00

Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης (Μ2)

 

 

Μαντολίνο: Avi Avital

Διεύθυνση Ορχήστρας: Philippe Forget

 

 

Πρόγραμμα:

ΜωρίςΡαβέλ (1875-1937): Ο Τάφος του Κουπρέν, ορχηστρική σουίτα

Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ (1685-1750): Κοντσέρτο αρ.1 για τσέμπαλο σε ρε ελάσσονα, BWV 1052 (μετ. για μαντολίνο: AviAvital)

Φέλιξ Μέντελσον-Μπαρτόλντι (1809-1847): Συμφωνία αρ. 3 σε λα ελάσσονα, έργο 56 («Σκωτική’)

 

Παραγωγή: Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης

Σε συνεργασία με τον Ο.Μ.Μ.Θ.

 

 

 

 

 

 

 

Τιμές εισιτηρίων:

Πλατεία: 30€
Θεωρεία/Εξώστης: 25€
Μειωμένο: 20€

 

Δικαιούχοι μειωμένου εισιτηρίου:
Άνεργοι, πολύτεκνοι, μαθητές, φοιτητές, σπουδαστές ωδείων, ΑμεΑ, κάτοχοι Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων, μέλη Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών, Μέλη Συλλόγου Μονίμων Υπαλλήλων ΥΠΠΟΑ

 

 

Εκδοτήριο Κ.Ο.Θ.

Λ. Νίκης 73

Τηλ. 2310236990

Ώρες λειτουργίας: 8:00-15:00

Ηλεκτρονικό εισιτήριο: www.tsso.gr

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ