Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
12.6 C
Thessaloniki
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
spot_img

Η “Βουντού” συγκλόνισε στην Πρεμιέρα της στο “Μελίνα Μερκούρη”

Η συγκλονιστική ιστορία της Βουντής ζωντανεύει στη σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Καλαμαριάς «Μελίνα Μερκούρη». Στη χθεσινή πρεμιέρα (17/3) το κοινό παρακολουθούσε με κομμένη την ανάσα την εξομολόγηση της Βουντής που με εξαιρετικό τρόπο αφηγούνταν την πολυτάραχη ζωή της. Οι μνήμες ζωντάνεψαν όπως και οι τελευταίες ημέρες μιας Σμύρνης που έχει χαθεί για πάντα. Οι μυρωδιές της Σμύρνης κατέκλυσαν το χώρο ενώ ο ψυχικός κόσμος της ηρωίδας παρέσυρε τους θεατές σε ένα ταξίδι στο χρόνο με έντονα συναισθήματα.

 

Η παράσταση«Βουντή» αποτελεί μια συμπαραγωγή των ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας, Σερρών, Αγρινίου, Λάρισας αλλά και του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος καθώς και του Εθνικού Θεάτρου. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που γίνεται συμπαραγωγή ΔΗΠΕΘΕ και των δύο κρατικών σκηνών.

 

Η παράσταση η οποία ανεβαίνει, στο πλαίσιο των εορτασμών μνήμης για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή, θα παρουσιαστεί στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς «Μελίνα Μερκούρη» απόψε Σάββατο 18 (21:00) και αύριο Κυριακή 19 Μαρτίου (19:00).

 

Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας Γιάννης Μαργαρίτης, τη μουσική οΔιευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Σερρών Γιώργος Ανδρέου ενώ το σκηνικό και τα κοστούμια υπογράφει η Αλεξάνδρα Καψάλα από το ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου. Τον ρόλο της Βουντήςερμηνεύει η Χρυσάνθη Δούζη.

Στη φωτογραφία ο σκηνοθέτης της παράστασης Γιάννης Μαργαρίτης και η Χρυσάνθη Δούζη η οποία ερμηνεύει τη Βουντή μαζί με τους ηθοποιούς Θανάση Δισλή και Μανώλη Φουντούλη.

Η παράσταση

Μέσα από την ιδιαίτερη, γεμάτη εκπλήξεις και απρόσμενες ανατροπές ιστορία της Βουντής, ξετυλίγονται μπροστά μας οι τελευταίες ημέρες μιας Σμύρνης που έχει χαθεί για πάντα. Πολυπολιτισμικότητα, ερωτισμός, μαγειρική, ιδιαίτερη ατμόσφαιρα σε μια ισορροπία ανάμεσα στην Ανατολή και την Δύση, πάθη, προδοσίες, διωγμός και προσφυγιά, πολιτικές ίντριγκες και απελπισία, μα πάνω απ’ όλα η απίστευτη δύναμη μιας γυναίκας- μάνας που αφού έχει περάσει τα πάνδεινα κάνει ότι μπορεί για να μεγαλώσει και να σώσει την κόρη της, το πιο ιερό απόκτημα της. Μια δυνατή συγκινητική ιστορία, που θέτει με επίταση το αιώνιο ερώτημα της ανθρώπινης μοίρας. Μια γυναίκα ολομόναχη παλεύει με νύχια και με δόντια για να κρατηθεί και να δώσει συνέχεια στην ζωή. Η ιστορία της Βουντής που αγγίζει τα όρια μιας σύγχρονης τραγωδίας, συμβαίνει ενώ η Ελλάδα βιώνει μία από τις μεγαλύτερες τραγωδίες της σύγχρονης ιστορίας της. Η Βουντή λοιπόν μετατρέπεται, στο πλαίσιο μιας ιστορικής συγκυρίας, σε μια τεράστια θηλυκή δύναμη που συγκρούεται με μια μοίρα που φαίνεται να έρχεται δραματικά αντίθετη και επιθετική στις προσδοκίες της ζωής της.

 

 

Πληροφορίες:

Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς «Μελίνα Μερκούρη»: Μεταμορφώσεως 7

Μέρες και ώρες παραστάσεων: Σάββατο 18 Μαρτίου: 21.00 και Κυριακή 19 Μαρτίου: 19.00

Διάρκεια παράστασης: 90 λεπτά. Δεν υπάρχει διάλειμμα

 

Τιμές εισιτηρίων:

Γενική είσοδος: 13€

Εκπτωτικό Εισιτήριο: 10€ (πολύτεκνοι, Άνω των 65, Εκπαιδευτικών)

Φοιτητικό- Μαθητικό- ομαδικό : 8€

ΑΜΕΑ: Δωρεάν

ΑΤΕΛΕΙΕΣ:Δωρεάν10 θέσεις ανά ημέρα παράστασης

ΑΝΕΡΓΩΝ: Δωρεάν 10 θέσεις ανά ημέρα παράστασης

 

Προπώληση: NTNG.GR| viva.gr | Τ. 11876

 

Πληροφορίες – κρατήσεις στο Τ. 2315 200 200 και στα εκδοτήρια του ΚΘΒΕ

 

Ωράριο Λειτουργίας Ταμείων

Βασιλικό Θέατρο (Πλατεία Λευκού Πύργου):

Δευτέρα – Κυριακή, 08:30 – 21:30

Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών (Εθνικής Αμύνης 2):

Τετάρτη – Κυριακή, 14:00 – 21:30

Θέατρο της Μονής Λαζαριστών (Κολοκοτρώνη 25-27, Σταυρούπολη):

Τετάρτη – Κυριακή, 14:00- 21:30

Πλατεία Αριστοτέλους: 

Τρίτη – Σάββατο, 11:00 – 19:00

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ