Κριθαροτό με θαλασσινά και αγιορείτικη συνταγή με μπακαλιάρο παρουσίασε ο Αγιορείτης πατέρας Επιφάνιος στο 4ο Φεστιβάλ Λευκαδίτικης Γαστρονομίας, εκπροσωπώντας τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος.
Ο Επιφάνιος έλαβε μέρος στις μαγειρικές επιδείξεις όπως και το μέλος της Λέσχης σεφ Καλόγηρος Δημήτριος, ο οποίος με τη βοήθεια των σπουδαστών του δημόσιου ΙΕΚ Λευκάδας – τμήμα μαγειρικής ανέλαβε την παρασκευή Λευκαδίτικης μπρουσκέτας με γαύρο μαρινάτο, δίνοντας την ευκαιρία σε όλους τους παρευρισκόμενους να γευτούν προϊόντα της τοπικής κουζίνας και να ανακαλύψουν την πλούσια γεύση και τη διατροφική τους αξία.
Το Φεστιβάλ Λευκαδίτικης Γαστρονομίας, που έγινε το Σαββατοκύριακο, πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 2014 και συνιστά έναν καθιερωμένο θεσμό στο νησί όπου συμμετέχει πλήθος επαγγελματιών, ντόπιων και επισκεπτών με στόχο να γνωρίσουν τα λευκαδίτικα προϊόντα γαστρονομίας και να δοκιμάσουν τις γεύσεις του νησιού.