Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
14.8 C
Thessaloniki
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
spot_img

Διαμαρτυρία εργαζομένων στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Κ. Μακεδονίας για μη ανανέωση των συμβάσεων

Χωρίς επαρκές προσωπικό αναμένεται να μείνουν οι δομές του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς άρχισαν να λήγουν οι συμβάσεις του επικουρικού προσωπικού που θεωρείται αναγκαίο για την λειτουργία των μονάδων. Οι εργαζόμενοι προχώρησαν σήμερα 13 Μαΐου 2022 σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το παράρτημα “Άγιος Δημήτριος” στην Πυλαίας.

“Εδώ και λίγες μέρες έχουν αρχίσει να λήγουν οι συμβάσεις που υπογράψαμε πριν από έναν χρόνο στο ΚΚΠΚΜ. Σταδιακά θα λήξουν οι συμβάσεις και των 83 επικουρικών. Αποτέλεσμα να δημιουργηθούν 83 κενές θέσεις εργασίας. Τα παραρτήματα του κέντρου θα υπολειτουργούν , διότι δεν θα μπορούν να καλυφθούν οι βάρδιες”, τονίζει η εκπρόσωπος των επικουρικών στον “Άγιο Δημήτριο” κ. Μαρία Ζαπάντη.

“Συγκεκριμένα, στον Αγ. Δημήτριο στο Παράρτημα Παιδιών με ειδικές ανάγκες, λήγει η σύμβαση 21 επικουρικών, και το βάρος των θέσεων τους θα τις επιβαρυνθεί το μόνιμο προσωπικό του Ιδρύματος (21 άτομα). Δεν μπορούν να λειτουργήσουν με αυτό το προσωπικό τα Ιδρύματα. Ήδη εργαζόμαστε σαν προσωπικό ασφαλείας.

Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι τα τελευταία 3 χρόνια έχουν συνταξιοδοτηθεί περίπου 46 εργαζόμενοι, χωρίς να έχει γίνει αντικατάστασή τους. Επίσης, υπάρχουν συνάδελφοι που είναι σε αναρρωτική άδεια και συναδέλφισες που έχουν άδεια εγκυμοσύνης”, εξηγεί η κ. Ζαπάντη.

Η ίδια περιγράφει ότι “η Διοίκηση του κέντρου και η Πρόεδρος, μας ενημέρωσαν μετά από συνάντηση που είχαμε, ότι ενημέρωσαν το Υπουργείο και δεν μπορεί να δοθεί παράταση- παραμονή μας στην εργασία . Το Υπουργείο ανέφερε ότι θα βγει προκήρυξη 48 ατόμων διαφόρων ειδικοτήτων και για τα 6 παραρτήματα (ενώ τώρα είμαστε 86 συνάδελφοι) έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό και πως θα βγει προκήρυξη 22 μόνιμων θέσεων. Κατάσταση που όπως όλοι γνωρίζουν είναι αρκετά χρονοβόρα.

Ζητάμε από το Υπουργείο να βρει έναν τρόπο έτσι ώστε να καλυφθούν άμεσα αυτές οι θέσεις και να μην δημιουργηθεί κενό στην φροντίδα των περιθαλπόμενων. Να υπάρχει επάρκεια προσωπικού για να εξασφαλιστεί η ασφάλεια και η σωστή διαβίωση των περιθαλπόμενων. Σε αυτό το σημείο να τονίσουμε , ότι το ΚΚΠΚΜ είναι το μεγαλύτερο Ίδρυμα Πρόνοιας πανελλαδικά , όπου φιλοξενούνται περίπου 500 περιθαλπόμενοι. Είναι όλοι τους συνάνθρωποί μας, που είτε είναι με χρόνιες παθήσεις , είτε είναι παιδιά με ειδικές ανάγκες , είτε είναι παιδιά στο φάσμα του αυτισμού. Όλοι τους χρειάζονται φροντίδα από έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό”.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ της ΕΡΤ3, στην σημερινή εκπομπή “περίμετρος”:

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ