Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
21.4 C
Thessaloniki
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
spot_img

Κλείνει ο χώρος πολιτισμού Bensousan Han – Τελευταίο live με Θοδωρή Γιαννόπουλο

Το προγραμματισμένο live του Θοδωρή Γιαννόπουλου, την Πέμπτη 14 Ιουλίου, με τον Τάσο Κυπριώτη στο μπάσο,θα είναι η τελευταία εκδήλωση στον χώρο πολιτισμού Bensousan Han (Εδέσσης 6, Άνω Λαδάδικα), ο οποίος κλείνει μετά από 2.500 εκδηλώσεις!
Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές: Με διάθεση αποχαιρετισμού και υπόσχεση αντάμωσης, βρισκόμαστε λίγο πριν την παράδοση του κτιρίου σε άγνωστες δυνάμεις.
Στην κοιτίδα των ονείρων μας, εκεί όπου σφυρηλατήθηκαν φιλίες που αντέχουν στον χωροχρόνο, σάς περιμένουμε για την τελευταία μουσική πλεκτάνη που θα κλείσει τον κύκλο των εκδηλώσεων στο θρυλικό μνημείο.
Στην μουσική επιμέλεια ο Άγγελος Τουρουλίνης.
Στην εικαστική επιμέλεια η Σοφία ‘KORSO Artworks’ Κορκοριάδου.
Μετά το λάιβ θα ακολουθήσει after party με beatbox special event με τον θρυλικό Alex Katsakis, μουσική, μπύρες και άλλα…
Πρόγραμμα:
20:00 ανοίγουν οι πόρτες.
21:00 ανοίγουν οι ενισχυτές.
22:30 ανοίγουν τα decks.

Πέφτει η αυλαία

Με μια συγκινητική ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Bensousan Han  Στέλιος Ντοκούζ, γνωστοποίησε χθες 11/7 ότι κλείνει ο χώρος.

“Το κτίριο αλλάζει χέρια, μακάρι να αξιοποιηθεί με σεβασμό στην ιστορία και τη μνήμη του. Στις λίγες μέρες που απομένουν, θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε την αντισυμβατική μας διάθεση, μέχρι το ακίνητο να παραδοθεί, με την αξία του να έχει πολλαπλασιαστεί μετά από τη δική μας και τη δική σας αγάπη”, ανέφερε μεταξύ άλλων στην ανάρτησή του.

Η ανάρτηση στο fb: 

“Το φεγγάρι γεμίζει, ένας μεγάλος κύκλος κλείνει. 2500 χιλιάδες ευχαριστώ!
Η Θεσσαλονίκη είναι μια πόλη με «ταβάνι». Που τείνει να χαμηλώνει. Το Bensousan Han κατάφερε να ανατινάξει αυτό το ταβάνι και να μας δώσει πίσω το δικαίωμα ν’ ατενίζουμε τ’ αστέρια. Να ονειρευόμαστε, να οραματιζόμαστε και να δοκιμάζουμε κάθε παράφορη ιδέα μας στον μόνο φιλόξενο χώρο που θα μπορούσαμε να έχουμε. Με 2500 χιλιάδες διαφορετικές πολιτιστικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις στο βιογραφικό μας (αριθμός ρεκόρ για οποιονδήποτε πολιτιστικό χώρο στην πόλη) και άλλα τόσα ευχαριστώ που αγκαλιάσατε το πρωτοποριακό μας project, έφτασε η ώρα να πούμε καλή αντάμωση σε νέους τόπους και με ακόμα πιο παθιασμένες προθέσεις.
Συνεργασίες με τοπικές και διεθνείς ομάδες, καλλιτέχνες από την Ελλάδα αλλά και από το εξωτερικό, φορείς και ιδρύματα που μας εμπιστεύτηκαν τη φιλοξενία των πιο καινοτόμων δράσεών τους, αναμνήσεις από βραδιές απροσδόκητες, που καταργούσαν τις αποστάσεις, που παρέδιδαν μαθήματα ελεύθερης σκέψης!
Αυτό είναι το Bensousan Han, ένα γενναιόδωρο κληροδότημα για μια πόλη που διψάει αλλά δεν τ’ ομολογεί. Το κτίριο αλλάζει χέρια, μακάρι να αξιοποιηθεί με σεβασμό στην ιστορία και τη μνήμη του. Στις λίγες μέρες που απομένουν, θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε την αντισυμβατική μας διάθεση, μέχρι το ακίνητο να παραδοθεί με την αξία του να έχει πολλαπλασιαστεί μετά από την δική μας και τη δική σας αγάπη.
Stylianos Dokouz
Art Director
Bensousan Han Cutural Space”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ