Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
23.2 C
Thessaloniki
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
spot_img

Εργαστήριο Κεντητικής στο ΛΕΜΜ-Θ με την εικαστικό Βίκυ Βασιλείου

Στο τέλος του Νοέμβρη 2022 ολοκληρώνεται η επετειακή έκθεση του ΛΕΜΜ-Θ “1821 – 2021: Ψηλαφώντας τον εθνικό εαυτό” και όπως περιγράφουν οι διοργανωτές: Αναγνωρίζοντας την πολιτισμική αξία της χειροποίητης δημιουργίας, αποχαιρετούμε την έκθεση με ένα τρίωρο εργαστήριο κεντητικής με την εικαστικό Βίκυ Βασιλείου, η οποία συμμετέχει στην έκθεση με το έργο “Κάλεσμα ζευγαρώματος / Themattingcall”, μια σύνθεση από κεντήματα με τα οποία σχολιάζει τον θεσμό της προίκας και την έννοια της γυναικείας αξιοσύνης στην παραδοσιακή κοινωνία.

Θα γνωρίσουμε το έργο της δημιουργού, θα ανακαλέσουμε μνήμες και θα θυμηθούμεγνωστές βελονιές, θα επιστρατεύσουμε δεξιότητεςκαι θα πειραματιστούμε με νέες. Έχοντας ωςέμπνευση μοτίβα από εκθέματα, θα φτιάξουμεμικρά κεντητά χειροτεχνήματα σε ένα κάλεσμα – αφορμή να στοχαστούμε πάνω στην τέχνη της κεντητικής και τις κοινωνικές της σημάνσεις και να περάσουμε όμορφα μέσα από μια φθινοπωρινή συμμετοχική δράση.

Η δράση εντάσσεται στο έργοCRAFTED της europeana και υποστηρίζει την καμπάνια #CraftingHeritage.

 

Ημέρες:         Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2022 (α΄ εφαρμογή, έως δεκαπέντε άτομα)

                       Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2022 (β΄ εφαρμογή, έως δεκαπέντε άτομα)

Ώρες:             11.00 – 14.00

Χώρος:          Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας – Θράκης

                      Βασ. Όλγας 68, 546 42 Θεσσαλονίκη

Το εργαστήριο έχει βιωματικό χαρακτήρα και απευθύνεται σε όλες και όλους, ανεξαρτήτως ηλικίας και βαθμού εξοικείωσης με το κέντημα. Θα υπάρχουν έτοιμα πατρόν για πιστή ή ελεύθερη απόδοση και τα υλικά κατασκευής (καμβάδες, κλωστές, μαλλιά, βελόνες) θα διατεθούν από το Μουσείο. Ευπρόσδεκτα και δικά σας υλικά! Στο τέλος του εργαστηρίου οι συμμετέχοντες/-ουσες θα μπορούν να πάρουν τα έργα τους στο σπίτι.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν, θα τηρηθεί όμως σειρά προτεραιότητας.

Για πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων:τηλ. 2310 889840, καθημερινά: 9.00 – 14.00

ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ & ΕΘΝΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ

www.lemmth.gr

lemm-th@otenet.gr

 

Στη φωτογραφία: Βίκυς Βασιλείου, Κάλεσμα ζευγαρώματος / Thematingcall, 2019, καμβάς κεντήματος με φυσικά και ακρυλικά νήματα, 150 x 102 εκ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ