Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
23 C
Thessaloniki
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
spot_img

Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης: «υπερβολική» συναυλία για βιολιά και βιόλες!

Το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2022, ώρα 8.30 μ.μ. στην Αίθουσα Εκδηλώσεων «Μελίνα Μερκούρη» του ΚΩΘ (Φράγκων 15) με ελεύθερη είσοδο, βιολίστες και βιολονίστες, μέλη της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης, παρουσιάζουν ένα πρόγραμμα “υπερβολικής” βιολ(ον)ιστικής δεξιοτεχνίας με έργα τωνPaganini, Ysaye, Wieniawksi, Kreisler και Vieuxtemps – διάσημων συνθετών και βιρτουόζωντου βιολιού – αλλά και του πασίγνωστου Dvorak(πρωτίστως συνθέτη αλλά και βιολονίστα), μαζί με κομμάτια λιγότερο γνωστώνβιολονιστών-συνθετών,όπως οι Suk, Hubay, Kochansky (μεταγραφή έργου του Szymanowsky).

 

Εμπνευστής της συναυλίας είναι ο Ευάγγελος Παπαδημήτρης και στόχος να αποτελέσειαπαρχή μια σειράς συναυλιών- αφιερωμάτων στους σημαντικότερους συνθέτες του ρεπερτορίου, όπου και η βιόλα, ως το πιο συγγενές όργανο, έχει την τιμητική της. Οι συντελεστές αναμετρώνται με τα ιερά τέρατα της τέχνηςτους και καλούνται να υπερασπιστούν τον τίτλο του βιολιού ωςβασιλιάτων οργάνων, αποδίδοντας όμως στη βιόλα τη θέση της βασίλισσας!

 

Εμφανίζονται οι Ευάγγελος Παπαδημήτρης, Ρενάτο Δαμονίτσα, Κώστας Καμπάνταης, Παύλος Μεταξάς, Μικέλ Μιχαηλίδης, Πόπη Μυλαράκη, Κωνσταντίνος Παυλάκος, Μαρία Σπανού, ΡόζαΤερζιάν και Ανθούλα Τζίμα, με την πιανιστικήσυνοδεία τουΝίκου Κυριόσογλου.

 

Επόμενες Εκδηλώσεις του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης

Συναυλία της Μπάντας του ΚΩΘ και του Κουαρτέτου Σαξοφώνων ΚΩΘ στον

Πολιτιστικό Πολυχώρο του Ισλαχανέ, σε συνεργασία με την Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Κεντρικής Μακεδονίας.

Κυριακή 18/12, ώρα 12.00 Πολιτιστικός ΠολυχώροςΙσλαχανέ, πρώην Σχολής Τεχνών & Επαγγελμάτων Χαμιδιέ,   Ελένης Ζωγράφου 3

 

Χριστουγεννιάτικη Συναυλία σε συνεργασία των Συλλόγων Γονέων, Καθηγητών, καικαιΣπουδαστ(ρι)ών ΚΩΘ.

Παρασκευή 23/12  ώρα 17:00 μ.μ. – αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» του ΚΩΘ – είσοδος ελεύθερη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ