Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
20.7 C
Thessaloniki
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
spot_img

Καρέ από το λεύκωμα «Η Θεσσαλονίκη σε εικόνες», εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία και “Αυτόπτες Μάρτυρες”

Ένα ακόμη καρέ για τους αναγνώστες μας, από το νέο δίγλωσσο (ελληνικά-αγγλικά) βιβλίο – λεύκωμα που κυκλοφόρησε από τον Οργανισμό Μαλλιάρης-Παιδεία, με τίτλο «Η Θεσσαλονίκη σε εικόνες» και υπότιτλο «120 καρέ μέσα από τον φακό τεσσάρων δημοσιογράφων». Ένα μοναδικό συλλογικό έργο των δημοσιογράφων Μπάμπη Γιαννακίδη, Λάζαρου Θεοδωρακίδη, Χρήστου Καραγιαννόπουλου και Γιάννη Κεσσόπουλου. 

Το λεύκωμα διατίθεται από τα βιβλιοπωλεία Μαλλιάρης-Παιδεία και από ενημερωμένα βιβλιοπωλεία. Σε κουτί συσκευασίας δώρου 26Χ35 εκ. , αποτελεί ένα μοναδικό δώρο, για κάθε περίοδο.

Η εικόνα που δημοσιεύουμε, προέρχεται από τη σελίδα 92 του λευκώματος και αποτυπώθηκε από το φακό του δημοσιογράφου Λάζαρου Θεοδωρακίδη. Συνοδεύεται από κείμενο που έγραψε ο Περικλής Γλενταδάκης,
Δημοσιογράφος.

 

Ομπρέλες που… «σκεπάζουν» το μάτι της πόλης

Στην παραλία της πόλης το μάτι ταξιδεύει ανάλαφρα από τον Θερμαϊκό, στον Όλυμπο, στο λιμάνι, στις δυτικές
πεδιάδες και στις… πύλες του Αιγαίου στο Καραμπουρνού.

Κι όταν μετά το πάρτι αποχαιρετισμού του ήλιου εστιάζει στον ουρανό, οι ομπρέλες ρίχνουν τις φωτεινές σκιές
τους, το χαϊδεύουν, το… παιδεύουν, το προστατεύουν.

Το μάτι της πόλης…

Περικλής Γλενταδάκης
Δημοσιογράφος – Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης FM100

 

Ορισμένα από τα σχόλια που γράφτηκαν στα social media για το λεύκωμα:

«Δεν είναι μόνο οι φωτογραφίες του λευκώματος «Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ – 120 καρέ μέσα από τον φακό τεσσάρων δημοσιογράφων» που εντυπωσιάζουν αλλά και τα σύντομα κείμενα που υπάρχουν στις σελίδες του καταγράφοντας το μεγαλείο αυτής της πόλης»

Δήμητρα Παπαναστασοπούλου

 

«Θερμά συγχαρητήρια στην φωτογραφική ομάδα ΑΥΤΟΠΤΕΣ ΜΑΡΤΥΡΕΣ και καλοτάξιδο το βιβλίου που αποτελεί μια αξιόλογη και πολύτιμη έκδοση»

Γιάννης Παπαμίχος

 

«Συγχαρητήρια στις εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία για την ολοκληρωμένη αυτή έκδοση με τις 120 μοναδικές φωτογραφίες για τη Θεσσαλονίκη των τεσσάρων δημοσιογράφων»       

 Κώστας Παρχαρίδης

 

«Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΣΕ ΕΙΚΟΝΕΣ – 120 καρέ μέσα από τον φακό τεσσάρων δημοσιογράφων»» ίσως να είναι η καλύτερη  έκδοση που έχει κυκλοφορήσει με τις εντυπωσιακές φωτογραφιες των τεσσάρων καταξιωμένων δημοσιογράφων . Συγχαρητήρια!»

Γιώργος Τσιαντούκας

 

«Είναι ένα βιβλίο-ντοκουμέντο για τη Θεσσαλονίκη που σε κάνει να ταξιδεύεις στην ιστορία, στο χθες και στο σήμερα μέσα από τις 120 ενδιαφέρουσες φωτογραφίες των δημιουργών»

Μαριάννα Μπυράκη

 

«Συγχαρητήρια σε όλους! Είναι μια πολύ προσεγμενη έκδοση αφιερωμένη στη Θεσσαλονίκη έτσι όπως δεν την έχουμε ξαναδει. Εξαιρετική δουλειά!»

Αναστασία Κοτσίρη

 

“Και ήρθε η ώρα και πέρασε…και αφήσατε το αποτύπωμά σας!!! Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές. Άψογο αποτέλεσμα.!!”

Θεοδώρα Γαλανίδου

 

«4 αγαπημένοι  δημοσιογράφοι οι «Αυτόπτες Μάρτυρες» Babis Giannakidis, Λάζαρος Θεοδωρακίδης, Χρήστος Καραγιαννόπουλος, Γιάννης Κεσσόπουλος, 120  δυνατές φωτογραφίες της Θεσσαλονίκης με σύντομα εύστοχα κείμενα για την πόλη των 23 αιώνων, 1 συναρπαστικό λεύκωμα από τον Οργανισμό Μαλλιάρης-Παιδεία»

Ελένη Ξεξάκη

 

Συγχαρητήρια σε όλους σας

Ματούλα Σκαλτσά

 

«Πολλά συγχαρητήρια !!! Μπράβο στην ομάδα για το μεράκι της!!!»

Ευαγγελία Μεϊμέτη

 

«Θερμά συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα!!! Αυτό το άλμπουμ είναι για κάθε Θεσσαλονικιό. Είναι από εμάς για εμάς!!!»

Αλεξάνδρα Ανθίδου

 

ΤΟ ΛΕΥΚΩΜΑ

Το λεύκωμα «Η Θεσσαλονίκη σε εικόνες» περιλαμβάνει εκατόν είκοσι (120) φωτογραφίες της Θεσσαλονίκης, στις οποίες απεικονίζονται άγνωστες πτυχές και στιγμές της καθημερινότητας της πόλης, από τους «Αυτόπτες Μάρτυρες», τέσσερις καταξιωμένους δημοσιογράφους.

Όλες οι φωτογραφίες συνοδεύονται από σύντομα κείμενα που έγραψαν αποκλειστικά για κάθε ένα καρέ σημαντικά πρόσωπα της δημόσιας ζωής. Η έκδοση συμπληρώνεται με σύντομο ιστορικό σημείωμα και χρονολογικό πίνακα από την Ίδρυση της Θεσσαλονίκης το 315 π.Χ. έως το 2006, του αείμνηστου Απόστολου Βακαλόπουλου, και ενημερώθηκε από το 2007 μέχρι σήμερα από τη συντακτική ομάδα ττων εκδόσεων Μαλλιάρης-Παιδεία.

Προλογίζουν οι: Απόστολος Τζιτζικώστας, Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Κωνσταντίνος Ζέρβας, Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Θωμάς Κοροβίνης, Συγγραφέας, Κώστας Μπλιάτκας, Δημοσιογράφος – Συγγραφέας, Χρυσούλα Παλιαδέλη, Ομότιμη Καθηγήτρια Αρχαιολογίας ΑΠΘ, Ηρακλής Παπαϊωάννου, Επιμελητής MOMus-Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης.

Σημειώνεται ότι το 30% των εσόδων από την πώληση του λευκώματος θα διατεθεί σε μορφή χορηγίας στο κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Το έργο αποτελείται από 160 σελίδες, σε σχήμα 22χ30εκ., με μαλακό εξώφυλλο, σε κουτί συσκευασίας
δώρου 26Χ35 εκ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ