Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
15.2 C
Thessaloniki
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
spot_img

«Γυναίκα μόνη» από το Θέατρο Μαίωτρον

Το θέατρο Μαίωτρον παρουσιάζει την τελευταία παραγωγή του, το θεατρικό έργο «Γυναίκα μόνη». Έναν ακόμη μονόλογο με θέμα την κακοποίηση της γυναίκας και την ψυχολογική κατάσταση στην οποία βρίσκεται. Έκανε πρεμιέρα στο κλειστό Δημοτικό Θέατρο των Μουδανιών και θα συνεχίσει τη θεατρική του πορεία στη Θεσσαλονίκη στο χώρο του Θεάτρου Μαίωτρον, Αθηνάς 21, Θεσσαλονίκη, 22 Απριλίου 2023.

Είναι η ιστορία μιας γυναίκας που έχει υποστεί σεξουαλική κακοποίηση. αυτή η γυναίκα και συνομιλεί με τον άνθρωπο που κάποτε αγαπούσε. Γιορτάζει τα γενέθλιά του και η ψυχολογική της κατάσταση είναι ανάμεσα στη χαρά και τη λύπη. Ο λόγος της πότε είναι χαρούμενος και πότε ένα σχεδόν κλάμα, πάντα όμως σε έξαρση. Αναπολεί αυτό που θα ήθελε να ζήσει: το μεγάλο έρωτα, την ερωτική απόλαυση, τη συντροφιά με τον άνθρωπο που αγαπά. Το ότι δεν μπορεί να το έχει είναι μια απώλεια, ένας σχεδόν θάνατος.

Η Μαρία Ιωαννίδου παίζει σε αυτό το μονόλογο που σκηνοθετεί ο Σταύρος Παρχαρίδης. Το θεατρικό κείμενο είναι του Στέργιου Βαγγλή. Η χαρά φέρνει τη λύπη και η λύπη τη χαρά, η χαρμολύπη κυριαρχεί σε όλο το έργο. Τα σκαμπανεβάσματα είναι τέτοια που κρατούν ρυθμό στην αφήγηση. Ο θεατής δε χάνει το ενδιαφέρον του, αν και βλέπει μια σχετικά απαιτητική παράσταση, έτσι διευκολύνεται στην παρακολούθηση και στην κατανόηση του νοήματος. Αυτό που καταλαβαίνει είναι η ψυχολογική κατάσταση αυτής της γυναίκας. Οι αντιδράσεις της είναι απόρροια των καταστάσεων που πέρασε, ο λόγος της βρίσκεται ανάμεσα στον πόθο για απόλαυση και στο τραύμα που έχει περάσει.

Στη σκηνοθεσία ο Σταύρος Παρχαρίδης. Παίζει η Μαρία Ιωαννίδου. Η μουσική του Λάρρυ Κράμα και στα σκηνικά η Μαρία Παπατζέλου. Μια παράσταση που θα περιοδεύσει στην Ελλάδα για να επιστρέψει στο Θέατρο Μαίωτρον, Αθήνας 21, στη Θεσσαλονίκη.

 

ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΟΝΗ

Συγγραφέας: Στέργιος Βαγγλής

Σκηνοθεσία: Σταύρος Παρχαρίδης

Σκηνικά: Μαρία Παπατζέλου

Μουσική: Λάρρυ Κράμα

Κοστούμια: Μαρία Παπατζέλου

Στίχοι του τραγουδιού: Σταύρος Παρχαρίδης

Μουσική τραγουδιού: Νίκος Πανδής

Παίζει: Μαρία Ιωαννίδου

Θέατρο: Θέατρο Μαίωτρον (Αθηνάς 21)

Τηλέφωνο: 693 263 3127

Ημερομηνία παράστασης: 22 Απριλίου 2023.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ