Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
16.6 C
Thessaloniki
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
spot_img

Έκθεση ζωγραφικής του Κωνσταντίνου Παπαϊωάννου με θέμα “Ψυχή στα Ηλιοδρόμια” στο Ναύπλιο

Το Σάββατο 8 Ιουλίου  2023 και ώρα 20:30 θα γίνουν, υπό την αιγίδα του ΔΟΠΠΑΤ Ναυπλίου, τα εγκαίνια – vernissage της ατομικής έκθεσης του Κωνσταντίνου Παπαϊωάννου με επιμέλεια της Βασιλικής Ξυλινά, στη Vasiliki – Galeried’art, Σταϊκοπούλου 50 & Φαβιέρου 1, στο Ναύπλιο.

Καλλιτέχνης ιδιαίτερος, πολύπλευρος, εικαστικός και ποιητής, ο Κωνσταντίνος Παπαϊωάννου γεννήθηκε στη Αθήνα το 1981 και σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Συνέχισε μεταπτυχιακά στην Πολιτιστική Διαχείριση στη Deutsche Akademiefür Management του Βερολίνου,  καθώς και στη συγγραφή και κριτική τέχνης, στο σχεδιασμό εκθέσεων, στο Node Center for Curatorial Studies του Βερολίνου.

Από το 2014 έως το 2018, ο Κωνσταντίνος εργάστηκε ως βοηθός γκαλερίστα και στη συνέχεια ως διευθυντής γκαλερί στην Haute Collage Fine Art Gallery, Queensway, στο Λονδίνο.

Τα υπαρξιακά του ερωτήματα τον οδήγησαν  σε διάφορες θρησκείες, στον αποκρυφισμό, στον σαμανισμό και στην αρχαία Ελληνική φιλοσοφία, από τις οποίες τροφοδοτήθηκε  η έμπνευση του και  γεννήθηκε η εικαστική του έκφραση.

Μια έκφραση που γίνεται κοινωνός της πεποίθησης ότι η ψυχή είναι ατελείωτη, διαχρονική και αιώνια.

Σε έναν κόσμο σαφώς προσανατολισμένο προς το υλικό, το γήινο και ίσως το κυνικό, ο Κωνσταντίνος Παπαϊωάννου εξερευνά τη δυαδικότητα της ανθρώπινης φύσης, την πνευματική και την υλική, και επιμένει στην πνευματική επίγνωση, απεικονίζοντας την ποιητική πλευρά της ζωής.

Το χαρακτηριστικό των έργων του είναι ένα περίπλοκο, ιδιαίτερο, ψυχεδελικό μοτίβο, που επικαλύπτεται  με σχέδια ακαδημαϊκής τεχνοτροπίας.

Επισημαίνει την αντίθεση μεταξύ των δύο πτυχών της ανθρώπινης ύπαρξης χρησιμοποιώντας τα υλικά ως οχήματα της αντίθεσης.

Συνδυάζει το μελάνι με το κάρβουνο, τα λάδια, τα χρωματιστά μολύβια και τα παστέλ με τον ίδιο τρόπο που συνδέει  το ψυχεδελικό μοτίβο με τα, ακαδημαϊκά αποτυπωμένα, σώματα και αγάλματα.

 

Η έκθεση με θέμα “Ψυχή στα Ηλιοδρόμια” θα διαρκέσει από το Σάββατο 8 Ιουλίου μέχρι και τη Κυριακή 16 Ιουλίου.

Vasiliki – Galeried’art

Σταϊκοπούλου 50 & Φαβιέρου 1

21100 Ναύπλιο

Ώρες λειτουργίας: 19:00 – 23:00

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ