Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
18 C
Thessaloniki
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
spot_img

Στο 99% ο δείκτης ασφάλειας εφοδιασμού της Θεσσαλονίκης με νερό

Στο 99% ανέρχεται σήμερα ο δείκτης ασφαλείας εφοδιασμού της Θεσσαλονίκης με νερό, όπως διαβεβαίωσαν τον Υφυπουργό Εσωτερικών, αρμόδιο για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, κ. Στάθη Κωνσταντινίδη, ο Πρόεδρος της ΕΥΑΘ Α.Ε. κ. Άγις Παπαδόπουλος και ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Άνθιμος Αμανατίδης.

Γενικότερα, η υδροδότηση του πολεοδομικού συγκροτήματος έχει διασφαλιστεί με τα έργα διασύνδεσης των υδραγωγείων Αλιάκμονα και Αραβησσού, που επιτρέπουν  πλέον εναλλακτικούς τρόπους υδροδότησης περιοχών της πόλης και βιώσιμη διαχείριση του διαθέσιμου ύδατος σε περίπτωση αστοχίας.

Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Διοικητήριο, οι κύριοι Παπαδόπουλος και Αμανατίδης ενημέρωσαν τον Υφυπουργό Μακεδονίας και Θράκης για τα μεγάλα έργα βιώσιμης ανάπτυξης της ΕΥΑΘ που βρίσκονται σε εξέλιξη, καθώς και ότι η εταιρεία υπερκαλύπτει τις ημερήσιες ανάγκες της Θεσσαλονίκης σε νερό.

Ειδικότερα, οι εργασίες αναβάθμισης της εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων στη Σίνδο βρίσκονται στο στάδιο ολοκλήρωσης, διασφαλίζοντας τη βελτίωση στην απόδοση των υποδομών και τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας. Έτσι, γίνεται επωφελής περιβαλλοντικά και κοινωνικά διαχείριση των πόρων.

Παράλληλα, έχει προχωρήσει η μελέτη και αδειοδότηση φωτοβολταϊκών σταθμών με το καθεστώς του Net Metering. Ίδιο προσανατολισμό εξοικονόμησης ενέργειας, κυκλικής οικονομίας και βιωσιμότητας έχουν και τα έργα που υλοποιούνται στην “Αίνεια”, τον βιολογικό καθαρισμό των τουριστικών περιοχών.

Όσον αφορά στην επέκταση της εγκατάστασης επεξεργασίας νερού  Θεσσαλονίκης, που έχει ήδη ξεκινήσει, η δυναμικότητά της θα διπλασιαστεί, οπότε και αναμένεται να επεκταθεί γεωγραφικά η δραστηριότητα της εταιρείας τα επόμενα χρόνια, αυξάνοντας τον κύκλο εργασιών της.

Επίσης, οι κύριοι Παπαδόπουλος και Αμανατίδης, γνωστοποίησαν ότι στο τέλος του έτους η ΕΥΑΘ ολοκληρώνει τα αποχετευτικά έργα σύνδεσης των χαμηλών περιοχών του δυτικού τμήματος της Θεσσαλονίκης με τον κεντρικό αποχετευτικό αγωγό και την εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων Θεσσαλονίκης στην περιοχή του κόμβου Κ16, έργο με σημαντικό περιβαλλοντικό πρόσημο που ταλαιπωρούσε για χρόνια τη Θεσσαλονίκη.

Επιπρόσθετα, μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου, θα έχουν τελεστεί τα εγκαίνια του νέου “πράσινου” κτηρίου διοίκησης της ΕΥΑΘ στην οδό Εγνατία, το οποίο διατρέχει ο αειφορικός και περιβαλλοντικός προσανατολισμός. Το νέο κτήριο θα είναι σχεδόν μηδενικής κατανάλωσης ενέργειας, θα εξασφαλίζει οικονομική αποδοτικότητα, ασφάλεια και καλύτερη ποιότητα περιβάλλοντος.

Μετά το τέλος της ενημερωτικής συνάντησης, ο Υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης ανέφερε τα εξής: «Με στοχευμένες παρεμβάσεις το στρατηγικό και επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΥΑΘ Α.Ε. αναβαθμίζει, εκσυγχρονίζει και επεκτείνει τα συστήματα ύδρευσης και αποχέτευσης, εξασφαλίζοντας νέες ποσότητες πόσιμου νερού και καλύπτοντας τις υφιστάμενες και μελλοντικές ανάγκες της Θεσσαλονίκης.

Μέσω της αυτοματοποίησης των υποδομών, τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών και την ανάπτυξη νέων, η εταιρεία αναβαθμίζει τη σχέση της με τους Θεσσαλονικείς, μειώνοντας παράλληλα το ενεργειακό της κόστος.

Η διοίκηση της εταιρείας έχει τη γνώση και την εμπειρία να την οδηγήσει με ασφάλεια στο μέλλον. Η συνεργασία μας είναι στενή και προτεραιότητά μας η βελτίωση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ