Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
16.7 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
spot_img

«Ο Φιάκας» του Μισιτζή στο Ανοικτό Θέατρο Συκεών

«Ο Φιάκας», του Δημοσθένη Κωνσταντίνου Μισιτζή παρουσιάζεται από την Κεντρική Σκηνή δήμου Νεάπολης-Συκεών «Μελίνα Μερκούρη» στο Ανοικτό Θέατρο Συκεών, την Παρασκευή 25 Αυγούστου, στα πλαίσια του Φεστιβάλ “Μερκούρεια 2017”.

Υπόθεση: Στα τέλη του 19ου αιώνα, στην Κωνσταντινούπολη, ένας δονζουανίσκος απατεώνας, που δραστηριοποιείται στους κύκλους της υψηλής κοινωνίας, προσπαθεί να κατακτήσει την πολύφερνη αλλά αφελή Ευανθία. Με τη συνδρομή του κουτοπόνηρου υπηρέτη του Γιάννη και κάτω από την πίεση των δανειστών του, σκαρφίζεται μία απάτη, ώστε να καρπωθεί την μεγάλη περιουσία της, εκμεταλλευόμενος την απειρία και την ημιμάθειά της.

Σ’ αυτήν την πάντα φρέσκια και επίκαιρη κωμωδία, που αποπνέει την πολίτικη ατμόσφαιρα της εποχής της, ο Δημοσθένης Μισιτζής, καυτηριάζει την προσκόλληση στους συρμούς, στη μόδα, την ημιμάθεια αλλά και την αχαλίνωτη φαντασία και ευκολοπιστία που επικρατούσε στους νεανικούς κύκλους της ελληνικής κοινότητας. Πιστεύει ότι σε συνδυασμό με τις προσδοκίες για γρήγορο πλουτισμό και κοινωνική ανέλιξη, δημιουργείται το κοινωνικό πλαίσιο που λειτουργεί σαν ο ηθικός αυτουργός της απάτης.

  • Σκηνοθεσία, Υπεύθυνος Παράστασης Σταμάτης Στάμογλου
  • Σκηνικά, Κοστούμια Μαγδαληνή Σίγα
  • Βοηθός Σκηνογράφου Αναστασία Γυλλού
  • Μουσική Κώστας Βόμβολος
  • Στίχοι Τραγουδιών Αναστασία Τσακίρη, Κώστας Βόμβολος
  • Φωτισμοί Ανέστης Αμανατίδης, Σταμάτης Στάμογλου
  • Με τους: Παναγιώτη Διμπιτούζη, Ορέστη Πρεφτίτση, Στέλλα Γιαλετζή, Φρόσω Αναστασία Τσακίρη, Σωτήρη Γκουντσούδη, Καίτη Λάζου, Αλέξανδρο Χρυσάφη

Εισιτήριο 5 €

Θέατρο Μάνος Κατράκης, Κάρολου Κούν 13, Συκιές , Τηλέφωνο: 231 063 1305

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ