Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
23.3 C
Thessaloniki
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
spot_img

Μεγάλη συμμετοχή των μαθητών στο open week του Τμήματος Πληροφορικής ΑΠΘ

Περισσότεροι από 400 μαθητές συμμετείχαν στην ανοιχτή εβδομάδα που διοργάνωσε το Τμήμα Πληροφορικής ΑΠΘ από τις 8 έως τις 12 Μαΐου στις εγκαταστάσεις του Τμήματος στο campusτου ΑΠΘ και στην περιοχή της Καλαμαριάς.

Δεκάδες σχολεία και φροντιστήρια από τη Θεσσαλονίκη, καθώς και από άλλες περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους να συμμετέχουν σε αυτή τη δραστηριότητα, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται για τον εορτασμό των 30 χρόνων λειτουργίας του Τμήματος.

Οι μαθητές που συμμετείχαν στο openweek είχαν την ευκαιρία να αισθανθούν φοιτητές για μία μέρα, καθώς βρέθηκαν στις αίθουσες και τα εργαστήρια του Τμήματος Πληροφορικής ΑΠΘ, συνομίλησαν με καθηγητές, γνώρισαν από κοντά το εκπαιδευτικό πρόγραμμα και τις δράσεις που υλοποιούνται στο Τμήμα.

«Στο Τμήμα Πληροφορικής ΑΠΘ πρώτιστη μέριμνα αποτελεί η ποιότητα, τόσο στον τομέα της εκπαίδευσης, όσο και στον τομέα της έρευνας. Παράγοντες που προσδιορίζουν την ποιότητα είναι οι σύγχρονες υλικοτεχνικές υποδομές, το εξειδικευμένο διδακτικό προσωπικό, το υψηλό επίπεδο των πτυχιούχων, η παραγωγή νέας γνώσης και επιστημονικών επιτευγμάτων με διεθνείς διακρίσεις. Αυτοί είναι και οι βασικοί λόγοι για να επιλέξει κάποιος ή κάποια να σπουδάσει στο Τμήμα, γνωρίζοντας, παράλληλα, ότι στόχος είναι οι απόφοιτοι του Τμήματος όχι απλά να ανταποκρίνονται στα νέα δεδομένα, αλλά να συμμετέχουν στις εξελίξεις», σημείωσε, μεταξύ άλλων,ο Ιωάννης Σταμέλος, πρόεδρος του Τμήματος Πληροφορικής ΑΠΘ.

Με την ευκαιρία συμπλήρωσης 30 χρόνων από την ίδρυση του Τμήματος Πληροφορικής ΑΠΘ έχουν προγραμματιστεί ποικίλες εκδηλώσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, προκειμένου να αναδειχθεί η προσφορά του Τμήματος στην εκπαίδευση, την έρευνα και την καινοτομία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ